Ανάπτυξη δυνατότητας κλήσεων VoLTE και Wi-Fi βασισμένων στο cloud

by George Polyzos • On 17-04-2016 • AT 9:15 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Τεχνολογία

smartphone_user

Η Ericsson και η Vodafone Ολλανδίας ανάπτυξαν για πρώτη φορά στη χώρα μια λύση κλήσεων φωνής μέσω LTE και Wi-Fi, η οποία βασίζεται στο cloud και είναι πλήρως εικονικοποιημένη.

Οι κλήσεις μέσω Wi-Fi δίνουν τη δυνατότητα στους παρόχους να παρέχουν υπηρεσίες φωνής σε περισσότερες τοποθεσίες, για παράδειγμα σε εσωτερικούς χώρους όπως υπόγεια, βελτιώνοντας την κάλυψη του εξωτερικού δικτύου (macro network). Η τεχνολογία VoLTE προσφέρει γρήγορους χρόνους εγκατάστασης κλήσης και ποιότητα φωνής υψηλής ευκρίνειας, επιτρέποντας παράλληλα ένα ευρύτερο φάσμα επικοινωνιακών δυνατοτήτων που λειτουργούν μέσω τεχνολογίας IP, όπως η βιντεοκλήση μέσω δικτύου LTE και η υποστήριξη πολλαπλών συσκευών.

Μετά από αυτή την αναβάθμιση, η Vodafone Ολλανδίας είναι πλέον σε θέση να παρέχει υψηλού επιπέδου εμπειρία χρήσης υπηρεσιών βίντεο στους χρήστες κινητών επικοινωνιών, βελτιωμένη σε σύγκριση με παρόμοιες υπηρεσίες που παρέχονται μέσω πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Η λύση βασίζεται στην εμπορική ανάπτυξη της Εικονικοποίησης Λειτουργιών Δικτύου (NFV) με χρήση των συστημάτων IP Multimedia Subsystem (IMS) και Evolved Packet Core (EPC) της Ericsson. Η ολοκληρωμένη λύση cloud περιλαμβάνει επίσης Εικονικές Λειτουργίες Δικτύου (VNF) για πραγματοποίηση κλήσεων Wi-Fi, έλεγχο πολιτικής και τομέα διακομιστή εφαρμογών (application server domain).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons