Ανανέωση συνεργασίας Microsoft – Yahoo

by Nikos Kaimakamis • On 17-04-2015 • AT 11:55 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

yahoo-microsoft-search

H Microsoft με την Yahoo ανακοίνωσαν ότι ανανεώνουν την συνεργασία τους, με δύο αλλαγές να σηματοδοτούν το κοινό τους μέλλον.

Ένα από τα στοιχεία που αξίζουν της προσοχής μας είναι ότι στο πλαίσιο της ανανεωμένης συνεργασίας, η Yahoo θα μπορεί να είναι πιο ευέλικτη στη χρήση της μηχανής αναζήτησης σε όλες τις πλατφόρμες. Η Yahoo θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Gemini για τις διαφημίσεις της, ενώ η Microsoft θα είναι ο αποκλειστικός φορέας διαχείρισης της πλατφόρμας Bing Ads.

Η Yahoo επίσης θα μπορεί να εκμεταλλευτεί το 49% της κυκλοφορίας και των αναζητήσεων μέσω desktop, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα της προσφέρει μεγαλύτερες πιθανότητες κερδοφορίας.

Ουσιαστικά, η Yahoo θα μπορεί να βασίζεται στη δική της πλατφόρμα για τις online διαφημίσεις, ενώ η Microsoft θα μπορεί να προβάλλει τις διαφημίσεις της μέσα στα αποτελέσματα των αναζητήσεων που γίνονται μέσω της Yahoo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα συμφωνία μεταξύ της Microsoft και της Yahoo, επετεύχθη μετά από τις διαπραγματεύσεις που έκανε ο CEO της πρώτης, Satya Nadella και η CEO της δεύτερης, Marissa Mayer, στελέχη, τα οποία δεν ήταν επικεφαλής στις δύο εταιρείες όταν είχε γίνει η πρώτη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, το 2009.

Το καλοκαίρι αναμένεται να έχουμε περαιτέρω εδραίωση της συνεργασίας των δύο κολοσσών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons