Ανανεωμένο και πιο ικανό το Raspberry Pi 3

by Nikos Kaimakamis • On 01-03-2016 • AT 11:35 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Computing

raspberry pi 3

To Raspberry Pi 3 παραμένει προσιτό σε τιμή, αλλά αποκτά πλέον υποστήριξη ασύρματης δικτύωσης Wi-Fi, καθώς και Bluetooth. 

Το Raspberry Pi 3 είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ σε τιμή 35 δολαρίων, ενώ οι δημιουργοί του δηλώνουν ότι είναι κατά 50% πιο γρήγορο σε υπολογισμούς από τον προκάτοχό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Raspberry Pi 2 είχε κάνει την εμφάνισή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πλέον, στο Raspberry Pi 3 υπάρχει ένας επεξεργαστής τετραπλού πυρήνα, στα 64 bit, χρονισμένος στο 1.2 GHz, με πυρήνες ARM Cortex A53, ενώ η RAM παραμένει στο 1 GB. Στο προηγούμενο μοντέλο, ο επεξεργαστής ήταν χρονισμένος στα 900 MHz και ήταν στα 32 bit.

Για τους δημιουργούς του Raspberry Pi 3, έχει έρθει η στιγμή που το ευρύ κοινό θα συνειδητοποιήσει ότι ο λιλιπούτειος αυτός υπολογιστής είναι αρκετά ισχυρός και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από άλλα, σημαντικά ακριβότερα σύνολα. Στα άλλα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Raspberry Pi 3 προσφέρει συνδεσιμότητα HDMI, Ethernet, MicroSD και τέσσερις θύρες USB.

Τα γραφικά αναλαμβάνει μία Broadcom VideoCore IV 3D GPU που μπορεί να προβάλλει εικόνα ποιότητας 1080p στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Στην έναρξη της διάθεσής του στην αγορά, το Raspberry Pi 3 θα έχει διαθέσιμες 200.000 μονάδες και έπειτα ενδέχεται να υπάρχουν καθυστερήσεις στις επόμενες παραγγελίες, καθώς περίπου 100.000 μονάδες Raspberry Pi 3 αναμένεται να κατασκευάζονται κάθε εβδομάδα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ καλή επιλογή για αυτούς που βλέπουν ταινίες online και όχι μόνο! Μικρό-φθηνό, εγκατάσταση το KODI και είναι SUPER!! Δυνατότερος επεξεργαστής, wifi και blouetooth καλοδεχούμενα!

Top

Show Buttons
Hide Buttons