Ανανεωμένη λύση Kaspersky Total Security – multi-device

by George Polyzos • On 07-04-2016 • AT 9:24 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

kids-online

Η Kaspersky ανακοίνωσε τη νέα έκδοση της λύσης Kaspersky Total Security – multi-device η οποία προσφέρει νέες δυνατότητες ενισχυμένης προστασίας των παιδιών.

Το νέο προϊόν περιλαμβάνει και την τεχνολογία Kaspersky Safe Kids, συμβάλλοντας όχι μόνο στην προστασία της ιδιωτικότητας και των εμπιστευτικών πληροφοριών των χρηστών, αλλά κι επιτρέποντας στους γονείς να γνωρίζουν την online δραστηριότητα και τη φυσική τοποθεσία των παιδιών τους, να αποτρέπουν επισκέψεις σε ακατάλληλες ιστοσελίδες και να ρυθμίζουν το χρόνο που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές.

Η τεχνολογία Kaspersky Safe Kids, η οποία περιλαμβάνεται στο νέο Kaspersky Total Security – multi-device, έχει αναπτυχθεί με στόχο την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών και τη βελτίωση της ικανότητας των γονέων να δημιουργούν νέους τρόπους, για να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους τις συνδεδεμένες συσκευές και να περιηγούνται στο Διαδίκτυο.

Το νέο λογισμικό, το οποίο καλύπτει πολλαπλές πλατφόρμες, όχι μόνο προστατεύει τα παιδιά από το ακατάλληλο περιεχόμενο διάφορων ιστοσελίδων και εφαρμογών, αλλά βοηθά τους γονείς να διαχειρίζονται το χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά τους στη χρήση συσκευών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, με τη λειτουργία Safe Location, οι γονείς μπορούν να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους σε πραγματικό χρόνο, να οριοθετούν ασφαλείς περιοχές και να λαμβάνουν αυτόματη ειδοποίηση αν το παιδί τους κινείται έξω από την καθορισμένη περίμετρο.

Εκτός από τις δυνατότητες ενισχυμένης προστασίας των παιδιών, οι νέες τεχνολογίες ιδιωτικής περιήγησης (Private Browsing) και προστασίας webcam (Webcam Protection) διατηρούν την ιδιωτική ζωή των χρηστών απαραβίαστη σε σχεδόν όλες τις συσκευές (Windows, Mac, Android ή iPhone).

Android-5-0-Lollipop

Η λειτουργία Private Browsing αποτρέπει ιστοσελίδες και διαδικτυακές εφαρμογές από τη συλλογή πληροφοριών, όπως οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης, τα ερωτήματα αναζήτησης, η τοποθεσία και οι συσκευές που χρησιμοποιούνται. Η τεχνολογία αποκόπτει κυριολεκτικά αυτό το είδος των προσωπικών πληροφοριών από την κίνηση στο Διαδίκτυο, διασφαλίζοντας ότι δεν θα «ξεφύγουν» ποτέ από τη συσκευή. Αυτό είναι που διαφοροποιεί θεμελιωδώς τη λειτουργία Private Browsing από άλλα παρόμοια εργαλεία που διαθέτουν οι διάφοροι browsers.

Ακόμη κι αν ένας χρήστης νιώθει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, υπάρχουν αρνητικές πλευρές σε αυτήν τη συνεχή online “επιτήρηση”, οι οποίες συνδέονται άμεσα με το οικονομικό κόστος. Για παράδειγμα, οι τιμές για διάφορα αγαθά και υπηρεσίες στο Διαδίκτυο μπορούν να ποικίλλουν ανάλογα με τη θέση του χρήστη και της συσκευής του, καθώς και το ιστορικό των επισκέψεων σε αυτά τα αγαθά και τις υπηρεσίες.

Επίσης, η λύση της Kaspersky Lab διαθέτει μια νέα λειτουργία, που εντοπίζει και αναφέρει τυχόν απόπειρες από freeware προγράμματα να προσθέσουν επεκτάσεις στη συσκευή του χρήστη. Συγκεκριμένα, η λειτουργία Change Control επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει κάθε προσπάθεια τέτοιου είδους προγραμμάτων να αλλάξουν την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης, να αλλάξουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, να εγκαταστήσουν επιπλέον plugins ή να τροποποιήσουν τις διαμορφώσεις συστήματος του δικτύου, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Μόλις γίνει αναφορά για μία τέτοια απόπειρα, ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει αν θα επιτρέψει ή θα εμποδίσει την αλλαγή.

Τέλος, η νέα λύση διευκολύνει ιδιαίτερα τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης, μέσω της λειτουργίας Kaspersky Password Manager, η οποία αποτελεί μέρος του Kaspersky Total Security – multi-device. Συγκεκριμένα το Kaspersky Password Manager δημιουργεί κωδικούς πρόσβασης, τους αποθηκεύει με ασφάλεια και αυτόματα συγχρονίζει και εισάγει τους κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις συσκευές του χρήστη.

[Δ.Τ. Kaspersky Lab]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons