Analytiks iPhone App, το Google Analytics έγινε απλό, γρήγορο και κατανοητό

by Stefanos Kofopoulos • On 04-04-2011 • AT 8:05 pm • 21 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Analytiks iPhone App, το Google Analytics έγινε απλό, γρήγορο και κατανοητό

Το Google Analytics είναι χρήσιμο, είναι όμως και πολύπλοκο για όσους θέλουν να γνωρίζουν απλά πόσο καλά κύλησε η μέρα. Αυτό ακριβώς προσφέρει το Analytiks iPhone App, στατιστικά on the go, εκεί που το internet είναι διαθέσιμο μέσω WiFi ή 3G και η ανάγκη για να ξέρετε αν η δουλειά που κάνατε σήμερα είχε ανταπόκριση. Η κεντρική οθόνη παρουσιάζει τα page views της ημέρας και του μήνα μαζί με την διαφορά σε σύγκριση με το εχθές. Με μια ματιά ξέρετε πόσο καλά ή όχι τόσο καλά προχωράει η μέρα στο αγαπημένο σας blog ή site. Μαζί με τα στατιστικά έρχεται και ένα πατ – πατ στην πλάτη για τις μέρες που τα page views σπάνε ρεκόρ ή οι δυσκολίες της καθημερινότητας δεν σας αφήνουν να συγκεντρωθείτε στην δουλειά σας.

Με το Analytiks App έχετε άμεση πρόσβαση όχι μόνο σε στατιστικά που πραγματικά έχουν σημασία αλλά και με τρόπο που όλοι καταλαβαίνουν, ακόμα και η μαμά με τον μπαμπά. Αν αναρωτιέστε γιατί τα page views είναι σημαντικά, η απάντηση είναι απλή. Σε ένα κόσμο όπου το εγώ του blogger μετράει, τόσο μετράνε και τα page views. Για άλλους τα page views σημαίνουν χρήματα από CPM και CPA καμπάνιες.

Με το Analytiks App εισάγετε το username και το password από το Google account και αυτό ήταν. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσα βήματα, το app φορτώνει τα στατιστικά αμέσως και ο blogger / webmaster είναι έτοιμος με απαντήσεις κάθε στιγμή.

Κατεβάζετε το Analytiks iPhone App από το iTunes της γειτονιάς σας.

Analytiks iPhone App, το Google Analytics έγινε απλό, γρήγορο και κατανοητό

Disclaimer: Το Analytiks iPhone App είναι πνευματικό μου παιδί και δημιουργήθηκε με την βοήθεια του @stelabouras και @kalevgr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. εγώ χρησιμοποιώ το analytics pro εδώ και ένα χρόνο,πολύ καλό!

  • Ναι, είναι μια καλή εφαρμογή αλλά με διαφορετική φιλοσοφία. Το Analytiks κάνει κάτι διαφορετικό και το κάνει πολύ γρήγορα.

 2. θα το δοκιμάσω αν και πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα στατιστικά που μου δίνει σε σημείο που το προτιμώ από το official site της google

 3. Καλό ακούγεται … Σε android θα βγεί ;

  • Προς το παρόν έχουμε εστιάσει στην ανάπτυξη των νέων χαρακτηριστικών για το iOS μόνο

 4. Εσύ δεν έγραφες ότι το iOS καταρρέει πριν λίγες ημέρες; Και τώρα βγάζεις εφαρμογή; wtf?

  • Εφαρμογή που δεν χρησιμοποιεί push notifications

 5. Έλεος βρε παιδιά, μην πιάσουμε αυτή την συζήτηση πάλι :-)

  Αφού το έχουμε ξεκαθαρίσει το θέμα και όλοι έχουμε αποδεχτεί οτι το iOS είναι στα τελευταία του. Ο δούρειος ίππος που λέγεται push notifications (και τον οποίο έβαλαν ninja developers του Android) έχει εισχωρήσει στην καρδιά της Apple και αφού ισοπεδώσει το iOS θα συνεχίσει για την τελυταία μεγάλη μάχη με τα λιοντάρια (MacOS Lion).
  Φυσικά η αγορά του Android είναι χαζή, ανούσια, τεμπέλικη, μυρίζει και κάνει κάτι ενοχλητικούς θορύβους το βράδυ, οπότε δεν θα δεί ποτέ την συγκεκριμένη εφαρμογή (και πολλές άλλες) στο δικό της οικοσύστημα. Ανέφερα οτι είναι ανούσια ή το ξέχασα?

  Καλή τύχη με την προσπάθεια σας και περιμένουμε και άλλες χρήσιμες εφαρμογές στο μέλλον.

  • Στέφανε, για κάποιο λόγο δεν κράτησε τα tags sarcasm και /sarcasm που είχα βάλει στην αρχή και στο τέλος του κειμένου. Τα κάνει λάθος detect σαν HTML tags και τα κόβει??? Αν γίνεται προσθεσέ τα γιατί αλλάζει εντελώς το ύφος του πόστ και απο χιουμοριστικό που το προόριζα φαίνεται επιθετικό. Thanks ;-)

   • Ακριβώς, τα θεωρεί HTML tags :)

 6. Δεν βλέπω κανέναν μα κανέναν λόγο κάποιος να αγοράσει το analytiks για 1.99$ και εξηγώ:
  Πρέπει να καταλάβετε ( εσείς οι developers ) πως την τιμή δεν την ορίζουμε με το κέρδος που θέλουμε να βγάλουμε …. !!! σας παραθέτω και κάποια ερωτήματα που εγώ προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να απαντήσετε πριν ορίσετε την τιμή:

  1) προσφέρει κάτι η εφαρμογή μου διαφορετικό από τις σχετικές εφαρμογές που κυκλοφορούν ως free ??? (analytics agent free, analytic ) αν ναι και αυτό είναι τα ads και μόνον τότε ορίζουμε την τιμή 0.99 $ , αν όχι τότε πάμε στην ερώτηση δύο

  2) προσφέρει κάτι η εφαρμογή μου διαφορετικό απο τις σχετικές εφαρμογές που κυκλοφορούν ως paid πιο ακριβές / high rated : (analytics pro analyticks app ) και στοιχίζουν 6.99 $ … αν η απάντηση είναι ναι, τότε ορίζουμε τιμή ίση η μικρότερη από αυτές μπας και πείσουμε κανέναν να μας προτιμήσει .. Αν η απάντηση είναι όχι τότε πάμε στην ερώτηση τρία

  3) έχουμε αποφασίσει ότι πλέον θέλουμε να ορίσουμε την τιμή με βάση το κέρδος μας (έχουμε πει σε όλα όχι μέχρι τώρα) $1.99 analytiks. Κοιτάμε τις εφαρμογές οι οποίες είναι στα 1.99 $ (quicklytics , BAM analytics PRO). Προσφέρουμε κάτι το διαφορετικό / καινούργιο από αυτές ?? Αν η απάντηση είναι ναι τότε ορίζουμε την τιμή 1.99 $. Αν η απάντηση είναι όχι και απλά δεν προσφέρουμε τίποτα, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άλλους τρόπους μπας και πείσουμε – παρασύρουμε – κανέναν (πέραν τους 50, promotion codes) για να κάνει το λάθος να αγοράσει την εφαρμογή μας !!!

  θα χαρώ να ακούσω τα δικά σου επιχειρήματα γιατί όρισες την τιμή σε 1.99$, πιό είναι το διαφορετικό / καινούργιο που προσφέρεις και γενικά γιατί να προτιμήσω την δικιά σου εφαρμογή σου (1.99 $) αντί των άλλων αντίστοιχων. Εκτός βέβαια και αν θές να με συμπεριλάβεις στην κατηγορία των 50 (promotion codes )

  φιλικά

  υ.γ. θέλω απλά να τονίσω πως δεν έχω αγοράσει την εφαρμογή απλά έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου από τα screenshots και την περιγραφή που δώσατε

  • Γιώργο ξεχνάς ένα πάρα πολύ σημαντικό παράγωντα της τιμολόγησης: την αξία που εκτιμά ο developer πως φέρει η δουλειά και το προίον του.

   Κάθε προίον απευθύνεται σε κοινό που αναγνωρίζει ή όχι, ανάλογα με την επιτυχία του προιόντος, την εν λόγω αξία και προχωρά στην αγορά ή στην συστασή του σε φίλους και συνεργάτες.

   Προσωπικά πιστεύω πως το Analytiks καλύπτει κενό στην αγορά, ενώ ικανοποιεί ανάγκες σε ανταγωνιστική τιμή.

   Τα καλύτερα Στέφανε! “You’re doing Great!”

   • Χμμ, έγραψα μια πολύ ωραία εκθεσούλα απ’το iPhone στα ελληνικά και κάτι έπαιξε με το encoding μάλλον.

    Το point ήταν: υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή μιας εφαρμογής ή ενός προϊόντος γενικά. Ένας πάρα πολύ σημαντικός είναι η αξία της δουλειάς του developer και εκείνη που εκτιμά πως θα έχει για το target group στο οποίο στοχεύει.

    Προσωπικά πιστεύω πως το Analytiks είναι ποιοτική δουλειά που καλύπτει κενό και ικανοποιεί ανάγκες για πολλούς prospective πελάτες.

    Την καλύτερη αρχή να έχετε Στέφανε!

 7. Πραγματικά σου εύχομαι να πάει καλά η δουλεία σου, διατύπωσα απλά την άποψη μου για το θέμα.

  • Να’σαι καλά.. θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί το όραμα αλλά σύντομα θα δεις αλλαγές που αγγίζει και το δικό σου feedback

 8. Diabasa parapanw Kapoion na anarwtieta giati bazei kapoios timi 2$ tha sou dwsw kapoia apla pragmata 1 I Adeia pou plirwnei stin apple enas developer einai 100 euro to xrono 2 objective c pou xreiazetai Gia na kanei ena app thelei xrono k an einai apla to kefi tou Kai oxi I douleia tou Akoma perissotero xrono Gia na exeis esu ena up Gia na paizeis 3 I diafora me ta free pou esu nomizeis pws einai free alla o developer plirwnete apo tis diafimiseis pou se prizoun esu bebaia den plirwneis alla tsantizese an patiseis estw Mia fora katalathos kamia 4 aytoi oi logoi einai arketoi Gia na balei tin timi sta 10 euro k oxi sta 2 k na paraponieste esu tha douleues tzampa??
  Fusika ayta ta grafw ws aplos xristis giati stin ellada oli sto tzaba tin exoume mathoi na tin VGAzoume gi auto I xwra paei kata diaolou Kai fusika den ekserw ton eauto mou apla egrapsa k tin alli opsi tou nomismatos pou den einai orati se olous anyway goodluck me tin efarmogi sou k kales pwliseis :))

  • Διάβασε ξανά τα όσα έχω γράψει σε παρακαλώ

 9. Σιγά ρε παίδες, 1,5 ευρώ κάνει (λιγότερο από έναν εσπρέσσο) που κάθεστε και το συζητάτε κιόλας. Έλεος δηλαδή, αυτό μας πείραξε; Μακάρι να δούμε και περισσότερες ελληνικές προσπάθειες.

 10. Πανεύκολη ανάγνωση αστραπιαία θα έλεγα με ροκ μεταλλική αισθητική όχι εύκολος συνδυασμός σε προσέγγιση, μπράβο σας.

  Καλή συνέχεια στο εγχείρημά σας.

 11. συγνώμη το feedback τι είναι? το έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω τι είναι…

  • feedback σημαίνει σχόλια και προτάσεις

Top

Show Buttons
Hide Buttons