Αναλυτές «βλέπουν» πρωτόγνωρες πωλήσεις για τα iPhone 8 και iPhone 7s

by George Polyzos • On 29-03-2017 • AT 2:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Apple ενδέχεται φέτος να δει τις πωλήσεις συσκευών iPhone να αυξάνονται ραγδαία κυρίως χάρη στο επανασχεδιασμένο iPhone 8 το οποίο αναμένεται να «πείσει» περισσότερους χρήστες να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Η νέα ανάλυση προέρχεται από την JPMorgan και σε αυτήν υποστηρίζεται ότι η χρηματιστηριακή αγορά της Wall Street δεν έχει αξιολογήσει όπως θα έπρεπε την επίδραση που θα έχει στην αγορά το επερχόμενο iPhone.

«Θεωρούμε ότι οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής αγοράς έχουν αποτύχει να συλλάβουν το μέγεθος του κύκλου αντικατάστασης που θα επιφέρει η νέα σειρά προϊόντων της Apple» ανέφερε ο αναλυτής της JPMorgan, Rod Hall, σε δήλωσή του στον Business Insider. Συνολικά, η JPMorgan θεωρεί ότι η Apple θα πουλήσει 260 εκατομμύρια συσκευές iPhone φέτος, έναντι 211 εκατομμυρίων συσκευών που είχε καταφέρει να πουλήσει πέρυσι.

Το iPhone 8 (το οποίο αποκαλείται από την JP Morgan iPhone Pro) θα κοστίζει περισσότερα από 1000 δολάρια, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι η Apple θα επιχειρήσει να ελέγξει με αυτόν τον τρόπο τη ζήτηση για τη συσκευή. Ακόμη και έτσι όμως εκτιμάται ότι το iPhone 8 θα αντιπροσωπεύει το 41% των συνολικών παραδόσεων iPhone κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Επιπρόσθετα, η υψηλή τιμή διάθεσης θα αποτελέσει και ένα «αντιστάθμισμα» του κόστους των υλικών κατασκευής αφού η ανάλυση θεωρεί ότι το iPhone 8 θα κοστίζει στην Apple τουλάχιστον 65 δολάρια παραπάνω από το iPhone 7.

Στη συνέχεια η ανάλυση περνά στα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναμένεται να έχει το νέο smartphone. Εδώ, θα υπάρχει edge-to-edge οθόνη τεχνολογίας OLED, κύρια κάμερα με χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας η οποία θα επιτρέπει την εστίαση σε αντικείμενα μετά τη λήψη της φωτογραφίας, ενώ η εμπρόσθια κάμερα θα υποστηρίζει τρισδιάστατη αναγνώριση προσώπου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση ότι η συσκευή θα έχει μεν οθόνη διαγωνίου 5,85 ιντσών αλλά το συνολικό μέγεθος δεν θα ξεπερνά το μέγεθος ενός iPhone με οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών. Επιπλέον, η JP Morgan εκτιμά ότι η Apple εξέτασε και το ενδεχόμενο κατασκευής ενός iPhone με οθόνη 5,1 ιντσών, το οποίο όμως σε μέγεθος δεν θα ξεπερνούσε αυτό με την οθόνη των 4,7 ιντσών. Ωστόσο, η τελική απόφαση της εταιρείας ήταν να μην προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, τουλάχιστον για φέτος.

Η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης και η χρήση γυαλιού θα είναι δύο στοιχεία που θα μοιράζονται τα iPhone 8 και iPhone 7s. Ακόμη, το iPhone 7s ενδέχεται να διαθέτει και αυτό την 3D εμπρόσθια κάμερα, ενώ κάποιες βελτιώσεις μπορεί να έλθουν και στην κύρια κάμερα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons