Αναλυτές θέλουν την Apple να εξοπλίζει το iPhone 8 με νέα, «επαναστατική» κάμερα

by George Polyzos • On 22-02-2017 • AT 3:03 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Μέχρι τώρα η πλειοψηφία των φημών που κυκλοφορούσαν για το επόμενο iPhone αφορούσε την οθόνη και αν αυτή θα είναι τεχνολογίας OLED. Φαίνεται όμως ότι η οθόνη δεν θα είναι το μόνο σημείο του iPhone 8 που θα μας εκπλήξει.

Σύμφωνα με νέα ανάλυση της KGI Securities, την οποία αποκάλυψε η ιστοσελίδα MacRumors, η επετειακή συσκευή της Apple που θα παρουσιαστεί το ερχόμενο φθινόπωρο θα διαθέτει και νέας τεχνολογίας, προηγμένη εμπρόσθια κάμερα.

Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές της KGI Securities, η νέα εμπρόσθια κάμερα του iPhone 8 (ή για άλλους iPhone X) θα χρησιμοποιεί συνολικά τρία modules. Το πρώτο θα είναι το παραδοσιακό camera module που χρησιμοποιείται σε όλες τις συσκευές iPhone μέχρι και σήμερα.

Το ενδιαφέρον κομμάτι της ανάλυσης βρίσκεται στα άλλα δύο modules, τα οποία θα ενσωματώνουν τεχνολογία υπερύθρων (IR). Το ένα module θα εκπέμπει υπέρυθρο φως ενώ το άλλο θα λειτουργεί σαν δέκτης υπερύθρων. Σύμφωνα με την KGI Securities η κάμερα θα προέρχεται από τη Sony ενώ η Sharp (θυγατρική πλέον της Foxconn) θα προμηθεύει τα modules υπερύθρων.

Τα τρία modules θα είναι τοποθετημένα το ένα πίσω από το άλλο με αποτέλεσμα αυτή η διάταξη να προσφέρει έναν βαθμό τρισδιάστατης αντίληψης, η οποία θα αποτελεί τη βάση στην οποία θα στηριχθεί η τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας του ματιού ή αναγνώρισης προσώπου οι οποίες ενδέχεται να ενσωματωθούν στη συσκευή. Εναλλακτικά, η συγκεκριμένη διάταξη φακών θυμίζει και τον τρόπο λειτουργίας του Kinect της Microsoft, όπως υποστηρίζει το Slashgear.

Το MacRumors από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η εν λόγω κάμερα ανοίγει το δρόμο για video games ενισχυμένης πραγματικότητας στο iPhone αν και καταλήγει ότι η ύπαρξή της σχετίζεται κυρίως με την ανάγκη σάρωσης της ίριδας σαν μέσο βιομετρικού ελέγχου. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη φήμη που εμπλέκει τη χρήση υπερύθρων από το iPhone 8. Σε σχετική αίτηση ευρεσιτεχνίας της Apple η τεχνολογία IR χρησιμοποιείται μέσα στην οθόνη σαν ένα μέσο αντικατάστασης του σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος.

Προφανώς όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με μία δόση σκεπτικισμού αφού το διάστημα μέχρι το επίσημο λανσάρισμα της νέας συσκευής είναι μεγάλο και επιπλέον οι φήμες και οι διαρροές, έγκυρες και μη, είναι υπερβολικά πολλές.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons