Ανακοινώθηκαν οι νέοι επεξεργαστές Intel Xeon

by George Polyzos • On 12-09-2014 • AT 8:52 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Intel_Xeon_E5-2600_v3

Η Intel ανακοίνωσε την οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600/1600 v3, για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις μεγάλου φάσματος υπολογιστικών φορτίων και τις εξελισσόμενες ανάγκες των data centers.

Οι νέες οικογένειες επεξεργαστών περιλαμβάνουν πληθώρα βελτιώσεων, οι οποίες αυξάνουν την απόδοση έως και 3x, σε σχέση με προηγούμενη γενιά, ενεργειακή απόδοση παγκόσμιας κλάσης και ενισχυμένη ασφάλεια.

Οι επεξεργαστές θα χρησιμοποιηθούν σε servers, workstations, υποδομές storage και networking, ώστε να παρέχουν ισχύ σε ένα ευρύ φάσμα υπολογιστικών φορτίων, όπως τα data analytics, το computing υψηλής απόδοσης (HPC), οι τηλεπικοινωνίες και οι cloud-based υπηρεσίες, καθώς και το περιβάλλον υποδομών υποστήριξης για το Internet of Things.

Με έως και 18 πυρήνες ανά socket και 45 ΜΒ cache τελευταίου επιπέδου, η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600 v3, παρέχει έως και 50% περισσότερους πυρήνες και μνήμη cache συγκριτικά με τους επεξεργαστές προηγούμενης γενιάς. Ακόμη, μια επέκταση στο σετ εντολών Intel Advanced Vector Extensions 2 (Intel AVX2), διπλασιάζει το εύρος των εντολών vector integer σε 256 bits σε κάθε κύκλο ρολογιού για τη διαχείριση φορτίων εργασίας απαιτητικών σε υπολογισμούς ακεραίων και προσφέρει έως και 1.9x υψηλότερες επιδόσεις.

Intel_Xeon_E5-2600_v3_package1

Η οικογένεια προϊόντων Xeon E5-2600 v3 αυξάνει επίσης την πυκνότητα virtualization, επιτρέποντας την υποστήριξη έως και 70% περισσότερων VMs ανά server, συγκριτικά με τους επεξεργαστές6 προηγούμενης γενιάς, το οποίο συμβάλλει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων του data center.

Οι επεξεργαστές είναι κατασκευασμένοι με τη χρήση της κορυφαίας στον κλάδο, ενεργειακά αποδοτικής τεχνολογίας 22nm 3-D Tri-Gate της Intel, που μειώνει την κατανάλωση ισχύος, ενώ αυξάνει τις επιδόσεις των transistors. Τα νέα επίπεδα ισχύος «ανά πυρήνα», ρυθμίζουν και προσαρμόζουν δυναμικά την ισχύ κάθε επεξεργαστικού πυρήνα,  προσφέροντας πιο αποδοτική ενεργειακά διαχείριση φορτίων εργασίας.

Οι επεξεργαστές Intel Xeon E5-2600 v3, μπορούν να συνδυαστούν με τη σειρά Intel Communications Chipset 89xx που διαθέτει την τεχνολογία Intel Quick Assist, για να καθιστά δυνατή την ταχύτερη κρυπτογράφηση και την απόδοση συμπίεσης10, βελτιώνοντας την ασφάλεια σε ένα ευρύ φάσμα φορτίων εργασίας.

Οι πάροχοι υπηρεσιών και εξοπλισμού δικτύωσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να ενσωματώσουν πολλά φορτία εργασίας επικοινωνιών σε μια τυποποιημένη και ευέλικτη αρχιτεκτονική, ώστε να επιταχύνουν την ανάπτυξη υπηρεσιών, να μειώσουν το κόστος και να δημιουργήσουν μια πιο συνεπή και ασφαλή εμπειρία χρήσης.

Ακόμη, η νέα οικογένεια προϊόντων Intel Ethernet Controller XL710, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων απαιτήσεων των δικτύων, παρέχοντας δυνατότητες που επιτρέπουν την καλύτερη απόδοση για virtualized servers και δίκτυα. Ο ευέλικτος ελεγκτής 10/40 gigabit Ethernet, παρέχει διπλάσιο εύρος ζώνης, ενώ καταναλώνει τη μισή ενέργεια σε σχέση με την προηγούμενη γενιά11.

[Δ.Τ. Intel]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons