Ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων HP

by Nikos Kaimakamis • On 21-08-2014 • AT 2:12 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

HP-Pavilion-TouchSmart-23-All-in-One-PC

Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της Hewlett Packard δείχνουν ότι η αγορά υπολογιστών δεν έχει παραδώσει ακόμα τα όπλα, καθώς η HP είδε τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών να αυξάνονται κατά 12%. 

Οι συνολικές πωλήσεις κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του οικονομικού έτους της HP, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανέβηκαν κατά 1% και έφτασαν τα 27,6 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 27,2 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Ο κολοσσός της HP βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, για μείωση κόστους, ενώ η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει το κομμάτι της προσφοράς λύσεων υποδομών IT, βασιζόμενη λιγότερο στο πεδίο των προσωπικών υπολογιστών.

Παρόλο που σημειώθηκε μικρή άνοδος στις πωλήσεις PC, η εταιρεία θεωρεί ότι αυτή οφείλεται κυρίως στην ανανέωση εξοπλισμού μερίδας καταναλωτών εκτός Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στις αγορές της Κίνας και της Ρωσίας, ενώ οι προγραμματισμένες περικοπές θέσεων εργασίας από την HP θα γίνουν όπως έχουν ανακοινωθεί για συνολικό αριθμό 11.000 με 16.000 εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία, δια στόματος των στελεχών της Διοίκησής της, εμφανίζεται να είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει το δόγμα των εξαγορών, σε όποιον τομέα δεν την συμφέρει να εξελίσσει το δικό της προϊόν.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons