Ανακοινώθηκε το νέο Android 5.0 L

by George Polyzos • On 26-06-2014 • AT 10:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Android_l_preview

Το Google I/O άνοιξε τις πύλες του και έφερε πληθώρα νέων ανακοινώσεων όπως η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, το Android Auto, το Google Fit και την πρωτοβουλία Android One.

Πιο αναλυτικά, οι φήμες των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώθηκαν και η Google παρουσίασε μία πρώτη έκδοση του νέου της λειτουργικού συστήματος Android 5.0 L, η οποία και θα είναι διαθέσιμη για download από developers.

Το Android 5.0 L θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο και στο σχεδιασμό του έχει ενσωματωθεί αυτό που η Google ονομάζει «material design», δηλαδή η ικανότητα προσθήκης μίας ψευδαίσθησης βάθους. Επίσης, το νέο λειτουργικό θα είναι σημαντικά ταχύτερο και θα υποστηρίζει επεξεργαστές 64bit.

Στα πρόσθετα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται το «personal unlocking», που εξετάζει δεδομένα όπως η τοποθεσία του χρήστη, η ικανότητα επιβεβαίωσης του χρήστη μέσω της αναγνώρισης της φωνής του καθώς επίσης και η λειτουργία «kil switch» για την απενεργοποίηση της συσκευής σε περίπτωση απώλειάς της.

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς στην έκδοση L του Android είναι η δυνατότητα διαχείρισης των ειδοποιήσεων ακόμη και με κλειδωμένη την οθόνη, ενώ παράλληλα το λειτουργικό θα έχει την ικανότητα να «μαθαίνει» τη ρουτίνα του χρήστη και να προβάλλει ανάλογα τις πιο σημαντικές ειδοποιήσεις.

Επίσης, το νέο Android θα ενσωματώνει βελτιωμένη διαχείριση της μπαταρίας (Project Volta), ενώ θα υπάρχει και η λειτουργία Universal Data Control που θα δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του διαμοιρασμού των αρχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα στη συσκευή.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Google I/O ανακοινώθηκε ακόμη το Android Auto, το οποίο σχετίζεται με τη χρήση εφαρμογών πλοήγησης, επικοινωνιών και μουσικής μέσα στο αυτοκίνητο. Το Android Auto θα δέχεται φωνητικές εντολές, ενώ θα είναι και συμβατό με όλα τα πλήκτρα που υπάρχουν σήμερα σε ταμπλό και τιμόνια αυτοκινήτων. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το Android Auto SDK που θα διατεθεί σε developers για τη δημιουργία σχετικών εφαρμογών.

Μία άλλη εξέλιξη αφορά το Android TV, όπου πλέον δημιουργείται ειδική έκδοση του Android L για τηλεοράσεις, η οποία θα περιέχεται σε ανάλογες συσκευές και θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιούν γρήγορες και αποτελεσματικές αναζητήσεις. Επίσης, μέσω του Android TV ο χρήστης θα μπορεί να δίνει φωνητικές εντολές μέσω του κινητού του ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής Android. Η Android TV αναμένεται το φθινόπωρο σε συνδυασμό με το Android L και φυσικά την παρουσίαση των πρώτων συμβατών, με τη νέα τεχνολογία, τηλεοράσεων.

Ακόμη, η Google αποφάσισε να «απαντήσει» στο Health Kitτης Apple παρουσιάζοντας το Google Fit. Πρόκειται για μία πλατφόρμα, μέρος του Android, η οποία θα επιτρέπει τον έλεγχο της λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτό θα μπορεί να γίνεται μέσω ενός smartwatch ή μέσω ιατρικών συσκευών που θα αποστέλλουν δεδομένα.

Σχετικά με το Android Wear ανακοινώθηκε ότι θα μπορεί να υποστηρίζει διάφορες εναλλακτικές ρυθμίσεις οθόνης, θα μπορεί να δέχεται φωνητικές εντολές και θα συγχρονίζεται ανάλογα με συσκευές smartphones. Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα ελέγχου και άλλων συσκευών ενώ θα αξιοποιείται το Google Now για την παροχή πληροφοριών.

Τέλος, ανακοινώθηκαν ενημερώσεις για τα Chromebooks ώστε να ενσωματώνονται σε μεγαλύτερο βαθμό εφαρμογές Android, ενώ ανακοινώθηκε και η πρωτοβουλία Android One που θα διευκολύνει την ανάπτυξη και κυκλοφορία smartphones με Android στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons