Ανακοινώθηκε ο εικονικός οικιακός βοηθός Google Home

by George Polyzos • On 19-05-2016 • AT 12:22 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Google-Home-02

Η Google, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου I/O, ανακοίνωσε και επίσημα το Google Home έναν εικονικό οικιακό βοηθό που έρχεται να αντιπαραταχθεί στο Echo της Amazon.

Μέσω του Google Home ο χρήστης θα είναι σε θέση να διαχειριστεί σειρά εργασιών εντός του σπιτιού, όπως για παράδειγμα η ρύθμιση του έξυπνου θερμοστάτη Nest, αλλά και να ελέγχει εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών χρησιμοποιώντας απλά τη φωνή του.

Google-Home-03

Το Google Home διαθέτει ηχείο το οποίο θα μπορεί να αναπαράγει μουσική και άλλο περιεχόμενο κατευθείαν από το cloud ή από κάποια συνδεδεμένη συσκευή. Επιπλέον, υποστηρίζει το Google Cast ώστε να μπορεί να ομαδοποιηθεί με άλλα ηχεία για ενιαία αναπαραγωγή περιεχομένου από τηλεόραση μέσω Chromecast. Και οι δύο παραπάνω λειτουργίες είναι φυσικά ελεγχόμενες από τη φωνή του χρήστη.

Άλλη λειτουργία του Google Home είναι να υπηρετεί σαν ένας κόμβος IoT συνδέοντας κάθε είδους «έξυπνη» συσκευή: φωτισμός, κάμερες, θερμοστάτες, ηλεκτρικές συσκευές. Μέσω του Home θα παρέχεται πρόσβαση και στις υπηρεσίες του Google Assistant επιτρέποντας στον χρήστη να υποβάλλει ερωτήματα και να λαμβάνει απαντήσεις.

Google-Home-04

Ενδιαφέρον είναι το σημείο όπου μπορεί να γίνει αναζήτηση στις εγγραφές του προσωπικού προγράμματος του χρήστη, πάντα μέσω φωνητικών εντολών, ώστε να σχηματίζεται μια εικόνα για τις υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρωθούν εντός της ημέρας.

Όπως έγινε γνωστό, το Google Home δεν θα λανσαριστεί εμπορικά εντός του 2016, ωστόσο η εταιρεία αποφάσισε να το παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του I/O ώστε οι developers και τρίτοι κατασκευαστές συσκευών να μπορέσουν να δουν τις δυνατότητές του.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons