Ανακοινώθηκε η συνέχιση του FIT4JOBS

by George Polyzos • On 27-04-2015 • AT 9:31 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

handshake

Η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ανακοίνωσαν τη συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος FIT4JOBS.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα FIT4JOBS εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft, Microsoft YouthSpark.

Μέσα από το πρόγραμμα, άνεργοι από όλη την Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης, διάρκειας 180 ωρών, σε τεχνολογίες Microsoft, όπως η γλώσσα προγραμματισμού C#, το .NET Framework και η ανάπτυξη ASP.NET εφαρμογών.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και τοποθέτησης των υποψηφίων στην αγορά εργασίας υιοθετεί το Ιρλανδικό μοντέλο FIT4JOBS, μέσα από το οποίο περισσότεροι από 16.000 υποψήφιοι έχουν εκπαιδευτεί, ενώ 12.000 εξ’ αυτών βρήκαν δουλειά μετά το πέρας του προγράμματος. Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέδειξε το συγκεκριμένο εγχείρημα ως μια από τις αποτελεσματικότερες πρωτοβουλίες για την απασχόληση ανέργων στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα ανακοινώνεται σε μια περίοδο όπου η πλειονότητα των εταιρειών αδυνατεί να καλύψει θέσεις εργασίας στις ειδικότητες Πληροφορικής του προγράμματος. Σύμφωνα με μελέτη της Empirica για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Greece e-skills country report), περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας θα παραμείνουν κενές στην Ελλάδα λόγω έλλειψης κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού ενώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι κενές θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 500.000.

«Οι συγκεκριμένες ελλείψεις αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και την ανάσχεση της ανεργίας στην Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος FIT4JOBS είναι να εκπαιδεύσει τους υποψηφίους σε ψηφιακές δεξιότητες οι οποίες βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας, αξιοποιώντας παράλληλα τα οφέλη και τις δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες της Microsoft » αναφέρει ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς, κος Τίμος Πλατσάς.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω του συνδέσμου http://hepis.gr/FIT4JOBS-Microsoft-Youthspark, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου. Στο FIT4JOBS μπορούν να συμμετάσχουν και οι εργοδότες οι οποίοι απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας,  και επιθυμούν να προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσλήψεις το προσεχές διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος, ο Πρόεδρος της HePIS, κος Νίκος Φαλδαμής δήλωσε «Η έλλειψη επαγγελματιών Πληροφορικής εμποδίζει την ανάπτυξη, εξωστρέφεια και καινοτομία των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και του συνόλου της εθνικής οικονομίας. Aπό την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό την υλοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών και για την ανάπτυξη της Πληροφορικής σε εθνικό και ευρωπαΐκό επίπεδο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που σε συνεργασία με το στρατηγικό μας συνεργάτη, Microsoft Ελλάς, διοργανώνουμε ένα πρόγραμμα με μετρήσιμα αποτελέσματα».

[Δ.Τ. Microsoft]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons