Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Sony World Photography Awards 2015

by George Polyzos • On 03-04-2015 • AT 9:14 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

142H_NewLenses_201502

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων, μαζί με τους νικητές του νέου Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο των Sony World Photography Awards.

Οι νικητές φωτογράφοι του Ανοιχτού Διαγωνισμού, της Κατηγορίας Νέων και του Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο, οι οποίοι προέρχονται από τις τέσσερις γωνιές της γης και καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων, επελέγησαν μεταξύ 96.000 άλλων συμμετοχών στα Sony World Photography Awards 2015.

Το επίτευγμα κάθε ενός από τους 14 νικητές είναι εντυπωσιακό, όχι μόνο όσον αφορά στον ανταγωνισμό που αντιμετώπισαν, αλλά και στο γεγονός ότι οι εν λόγω νικητές δεν είναι επαγγελματίες φωτογράφοι, παρά άνθρωποι που αγαπούν τη φωτογραφία. Η νεαρότερη νικήτρια είναι η Stephanie Anjo από το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι μόλις 14 ετών. Οι δε νικητές καλύπτουν μια γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από το Μεξικό ως τη Μαλαισία.

Τους νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων επέλεξε μια επιτροπή ειδικών, της οποίας ηγείται ο Sam Barzilay, Creative Director του United Photo Industries. Ο νικητής του Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο επελέγη έπειτα από ψηφοφορία του κοινού στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας. Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο εντάχθηκε στα Sony World Photography Awards 2015 ως αναγνώριση της αυξημένης πρόσβασης στην τεχνολογία φωτογραφικών μηχανών τελευταίας γενιάς μέσα από τα κινητά τηλέφωνα, κάτι που προσφέρει στους φωτογράφους πολλές δυνατότητες και δημιουργική ελευθερία.

schoolyard

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Οι νικητές των δέκα κατηγοριών του Ανοιχτού Διαγωνισμού, που κρίθηκαν για μία και μοναδική φωτογραφία, είναι οι εξής:

 • Αρχιτεκτονική – Armin Appel, Γερμανία
 • Τέχνες & Πολιτισμός – Hector Muñoz Huerta, Μεξικό
 • Βελτιωμένη – Antony Crossfield, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Σε χαμηλό φωτισμό – Nick Ng Yeow Kee, Μαλαισία
 • Φύση & Άγρια ζωή – Antoine Weis, Ελβετία/ Λουξεμβούργο (διπλή υπηκοότητα)
 • Πανόραμα – Norman Quinn, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Άνθρωποι – Saleh Rozati, Ιράν (ζει στην Αυστρία)
 • Χαμόγελα – Wilson Lee, Χονγκ – Κονγκ
 • Σε κλάσματα δευτερολέπτου  – Jaime Massieu, Ισπανία
 • Ταξίδια – Yasen Georgiev, Βουλγαρία

Cante Alentejano

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ

Οι τρεις νικητές της Κατηγορίας Νέων, που απευθύνεται σε φωτογράφους 19 ετών και κάτω, οι οποίοι κρίθηκαν για μία μοναδική φωτογραφία, είναι οι εξής:

 • Πολιτισμός – Beatriz Mota da Rocha, Πορτογαλία (15 ετών)
 • Περιβάλλον – Yong Lin Tan, Μαλαισία (19 ετών)
 • Πορτρέτα – Stephanie Anjo, Ηνωμένο Βασίλειο (14 ετών)

A day on the beach

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Σε αυτόν το διαγωνισμό βραβεύτηκε ο φωτογράφος που έβγαλε μία και μοναδική φωτογραφία με κινητό τηλέφωνο. Ο πρώτος νικητής του διαγωνισμού, που διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος, καθώς και οι επιλαχόντες είναι οι εξής:

 • Νικητής – Turi Calafato, Ιταλία
 • 2η θέση – Janos M Schmidt, Ουγγαρία
 • 3η θέση – Ako Salemi, Ιράν

Η νικήτρια φωτογραφία επελέγη από το κοινό, μέσω της ιστοσελίδας του Παγκόσμιου οργανισμού φωτογραφίας με 6.718 ψήφους. Οι συμμετοχές για το Διαγωνισμό Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο γίνονταν δεκτές μόνο για τέσσερις εβδομάδες και σε αυτό το διάστημα ο Οργανισμός έλαβε 10.200 φωτογραφίες. Επελέγησαν 20 φωτογραφίες, ως φιναλίστ, από μία επιτροπή ειδικών προερχόμενοι από τη βιομηχανία της φωτογραφίας, ενώ το κοινό είχε στη διάθεσή του μόλις μια εβδομάδα για να αποφανθεί για το νικητή, σε αυτό το διάστημα ψήφισαν 15.200 άτομα.

Οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού, της Κατηγορίας Νέων και του Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο θα λάβουν, ο καθένας τους, τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό φωτογραφικό εξοπλισμό από τη Sony και smartphone Xperia, ενώ οι φωτογραφίες τους θα παρουσιαστούν στο εμβληματικό Somerset House, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της έκθεσης των Sony World Photography Awards 2015, από τις 24 Απριλίου ως τις 10 Μαΐου.

Οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων θα συναγωνιστούν τώρα για τον τίτλο Φωτογράφος της χρονιάς του Ανοιχτού Διαγωνισμού και τον τίτλο Νέος φωτογράφος της χρονιάς, οι οποίοι θα αποκαλυφθούν στο γκαλά της τελετής των Sony World photography Awards, στις 23 Απριλίου στο Λονδίνο. Οι νικητές θα επιλεγούν μέσα από τους 13 διακριθέντες των επί μέρους κατηγοριών. Οι νικητές του Ανοιχτού διαγωνισμού και της Κατηγορίας Νέων μαζί με τον νικητή του Διαγωνισμού Φωτογραφίας από Κινητό Τηλέφωνο θα ταξιδέψουν μέχρι το Λονδίνο για να παραστούν στην τελετή, ενώ ο νικητής του Ανοιχτού διαγωνισμού θα λάβει και χρηματικό έπαθλο αξίας 5.000 δολάρια.

[Δ.Τ. Sony]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons