Ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα του Bluetooth 5

by George Polyzos • On 10-06-2016 • AT 12:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Klipsch-R6-Black-Lifestyle-7

Η επόμενη έκδοση του προτύπου ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth θα ονομάζεται Bluetooth 5 και πρόκειται να ανακοινωθεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτό αποκάλυψε ο εκτελεστικός διευθυντής του Bluetooth Special Interest Group, Mark Powell. Το Bluetooth 5 αναμένεται να προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την έκδοση που χρησιμοποιείται σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να προσφέρει διπλάσια εμβέλεια και τέσσερις φορές μεγαλύτερη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων σε σχέση με τις σημερινές χαμηλής ενέργειας μεταδόσεις Bluetooth.

Επιπρόσθετα, το SIG υποστηρίζει ότι θα προσφέρει επίσης υποστήριξη σε νέες κατηγορίες υπηρεσιών, όπως ο γεωγραφικός προσδιορισμός θέσης αλλά και η πλοήγηση, εντός και εκτός κτιρίων.

Το Bluetooth SIG, το οποίο έχει την υποστήριξη κολοσσών της τεχνολογίας όπως η Apple, η Intel και η Microsoft, θα ανακοινώσει επίσημα το Bluetooth 5 στις 16 Ιουνίου, στο Λονδίνο.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι επιλέχθηκε μία εξαιρετικά απλοποιημένη ονομασία για τη νέα έκδοση ώστε αυτή να είναι εύκολα κατανοητή από το σύνολο του κοινού. Η τεχνολογία Bluetooth θα είναι κρίσιμης σημασίας και κατά τα επόμενα χρόνια καθώς όλο και περισσότερες συσκευές του Internet of Thing θα βασίζονται σε αυτό για τη μεταξύ τους ασύρματη επικοινωνία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons