Αναγνώριση προσώπου από την MasterCard

by Nikos Kaimakamis • On 03-07-2015 • AT 11:39 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Face-Recognition-Payment-App

H MasterCard θέλει να μας βάλει να ξεχάσουμε όλα τα passwords και να κάνουμε συναλλαγές με τη χρήση του προσώπου ως μέσου ταυτοποίησης. 

Η MasterCard λαμβάνει υπόψη της την τάση των selfies, η οποία κυριαρχεί στον mobile κόσμο και προσπαθεί να την ενσωματώσει στον τρόπο αναγνώρισης της ταυτότητας ενός χρήστη. Είναι άλλωστε, ευκολότερο, σύμφωνα με την MasterCard να γίνεται έτσι η ταυτοποίηση, αφού τους κωδικούς είναι εύκολο να τους ξεχάσει κανείς.

Αρχικά θα γίνει η δοκιμαστική χρήση με τη βοήθεια 500 συμμετεχόντων, όπου θα μπορεί κανείς είτε να ξεκλειδώνει μία υπηρεσία πληρωμών μέσα από το σκανάρισμα του προσώπου, είτε μέσα από τη χρήση του δακτυλικού του αποτυπώματος. Όλα θα γίνονται μέσα από την κατάλληλη εφαρμογή στο smartphone.

mastercard facial

Έτσι, μόλις ολοκληρώνεται μία παραγγελία ή μία αγορά, θα ζητείται από τον χρήστη της υπηρεσίας της MasterCard να τραβήξει μία selfie για να αναγνωριστεί η ταυτότητά του, ενώ το ίδιο θα μπορεί να γίνει και με ένα άγγιγμα στην οθόνη για την αναγνώριση του δακτυλικού του αποτυπώματος. Το σύστημα θα έχει αποθηκευμένο έναν ψηφιακό χάρτη του προσώπου και έτσι θα αναγνωρίζει την ταυτότητά του, μετά από την λήψη της selfie.

Μάλιστα, ως επιπλέον παράμετρο ασφαλείας η MasterCard ζητά από όσους τραβούν selfies να κλείνουν μια φορά το μάτι για να γίνεται η λήψη της φωτογραφίας, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μία κλεμμένη φωτογραφία του χρήστη για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία αντί για εκείνον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons