Τα συμπεράσματα της Google από τη δοκιμαστική χρήση αυτόνομων οχημάτων

by Nikos Kaimakamis • On 14-01-2016 • AT 1:02 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

google self driving car

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα πλαίσιο ρυθμίσεων για τα αυτόνομα οχήματα καθώς η Google δημοσιεύει τα συμπεράσματά της. 

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Εθνικών Αυτοκινητόδρομων των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, αναμένεται να παρουσιάσει το ρυθμιστικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα καθορίζονται τα ζητήματα κίνησης και κυκλοφορίας των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων, τα οποία αναμένεται να κάνουν την μαζική εμφάνισή τους στους δρόμους μέχρι το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ στερούνται της ειδικής νομοθεσίας που απαιτείται για την κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων, επομένως η κυβέρνηση θέλει να κινηθεί γρήγορα προς την ρύθμιση των ζητημάτων που εγείρονται.

Από την μεριά της, η Google δημοσιεύει τα συμπεράσματά της από την δοκιμαστική κίνηση των οχημάτων της στην Καλιφόρνια. Τα οχήματα χωρίς οδηγό της Google κατάφεραν να διανύσουν συνολικά 523.958 μίλια από τον Σεπτέμβριο 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο 2015.

Σε 272 περιπτώσεις, η τεχνολογία αποφάσισε να δώσει την πρωτοβουλία στον οδηγό, ενώ ο ίδιος ο οδηγός ανέλαβε τελικά τον έλεγχο του οχήματος σε 69 περιπτώσεις. Το εύλογο συμπέρασμα είναι ότι είναι απαραίτητο να βρίσκεται ένας οδηγός πίσω από το τιμόνι για την περίπτωση που θα χρειαστεί να επέμβει.

Αυτή τη στιγμή 11 είναι οι εταιρείες που έχουν πάρει την άδεια να κάνουν δοκιμές αυτόνομα κινούμενων οχημάτων στους δρόμους της Καλιφόρνια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons