Αναβολή παρουσίασης του πρώτου Tizen smartphone

by George Polyzos • On 14-07-2014 • AT 2:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Samsung Z

 

Η Samsung επρόκειτο να παρουσιάσει επίσημα το πρώτο της smartphone με λειτουργικό σύστημα Tizen, το Samsung Z, κατά τη διάρκεια του Tizen Developer Conference, το οποίο θα πραγματοποιούνταν στη Μόσχα.

Ωστόσο, η εκδήλωση, άρα και η επίσημη παρουσίαση της συσκευής, ακυρώθηκε σιωπηρά, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η Wall Street Journal. Αποτέλεσμα της αναβολής είναι να μην υπάρχει πλέον καμία επίσημη ημερομηνία για την παρουσίαση μίας ολοκληρωμένης υλοποίησης του λειτουργικού συστήματος Tizen.

Αργότερα, με δήλωσή της στο Verge, η Samsung επιβεβαίωσε την αναβολή λανσαρίσματος του Samsung Z στη Ρωσική αγορά, προβάλλοντας παράλληλα την πρόθεσή της να αναπτύξει περαιτέρω το οικοσύστημα του λειτουργικού Tizen.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη Tizen συσκευή, το Samsung Z, επρόκειτο να κυκλοφορήσει αρχικά στη ρωσική αγορά, με τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Το Samsung Z θα διαθέτει οθόνη HD Super AMOLED διαγωνίου 4,9 ιντσών και επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων στα 2,3 GHz, ενώ θα υποστηρίζει γραφικά 2D και 3D.

Ακόμη θα διαθέτει κύρια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel, εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 2,1 Megapixel, αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, ανάλογη αυτής που ενσωματώθηκε στο Galaxy S5.

Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε μαύρο και χρυσό χρώμα, θα είναι λεπτή, αλλά με περισσότερες γωνίες στο σχεδιασμό της, ξεχωρίζοντας αισθητά από τις συσκευές της σειράς Galaxy.

Δημοσιεύματα θέλουν τις συνεχείς καθυστερήσεις να σχετίζονται τόσο με την ίδια την ανάπτυξη του Tizen, όσο και με προβλήματα που αφορούν τις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και την ανάπτυξη εφαρμογών.

Μάλιστα, η επιλογή της Ρωσίας, σαν αρχική αγορά λανσαρίσματος δεν ήταν τυχαία, καθώς η συγκεκριμένη αγορά είναι λιγότερο εξαρτώμενη από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Τέλος, το Tizen αποτελεί την επιλογή της Samsung για να εξοπλίσει τις μελλοντικές της wearable συσκευές, αποτελώντας άμεσο ανταγωνιστή του Android Wear.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons