Αναβαθμισμένη ασφάλεια για business χρήστες του Gmail

by Nikos Kaimakamis • On 01-03-2016 • AT 2:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

gmail

To Gmail αποκτά νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα βρουν χρήσιμα τόσο οι απλοί όσο και οι business χρήστες του. 

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στο Συνέδριο Ασφαλείας RSA, στο Σαν Φρανσίσκο, η Google ανακοινώνει βελτιωμένα στοιχεία ασφάλειας για το Gmail. Ένα από αυτά είναι η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων για τα attachments, όπως είναι οι εικόνες και τα έγγραφα. Αυτό το στοιχείο αναμένεται να βρει ευρεία χρήση στην επιχείρηση.

Τον Δεκέμβριο η Google είχε δώσει στους Google Apps Unlimited Customers το χαρακτηριστικό Data Loss Prevention (DLP) στο Gmail, με την οπτική αναγνώριση στα συνημμένα να έρχεται ως προσθήκη σε αυτό το πεδίο. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το Gmail έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, στοιχείο που εξηγεί το γεγονός ότι η Google συνεχίζει να προσθέτει στοιχεία στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με το DLP, οι εταιρικοί χρήστες του Gmail μπορούν να καθορίζουν τους κανόνες και τις πληροφορίες που μπορούν να περνούν μέσω αυτού από το εταιρικό firewall. H οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, επιτρέπει το σκανάρισμα συνημμένων για ευαίσθητες πληροφορίες όπως είναι οι αριθμοί πιστωτικών καρτών και άλλα παρόμοια στοιχεία.

Με τα νέα στοιχεία του Gmail οι administrators έχουν περισσότερες δυνατότητες ελέγχου και διαχείρισης των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός εταιρικού δικτύου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons