Αναβάθμιση με στοιχεία κρυπτογράφησης για το USB Type C

by Nikos Kaimakamis • On 05-01-2019 • AT 2:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Μία αναβαθμισμένη εκδοχή του USB Type C επιτρέπει την κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών. 

Αυτή η νέα δυνατότητα που προσφέρει το πρότυπο USB Type C εκτιμάται ότι μπορεί να αποβεί χρήσιμη σε όσους χρησιμοποιούν δημόσια σημεία φόρτισης συσκευών μέσω USB, όπως είναι αυτά που βρίσκει κανείς σε ένα αεροδρόμιο ή μία καφετέρια. Υπάρχουν πολλά είδη malware τα οποία μπορούν να δράσουν σε τέτοια μέρη και η νέα δυνατότητα που προσφέρει η συνδεσιμότητα USB Type C εκτιμάται ότι θα διασφαλίσει τα δεδομένα του χρήστη που βρίσκονται μέσα σε μία συσκευή.

Το νέο πρότυπο ονομάζεται USB Type C Authentication και πληροφορεί για την ασφάλεια της σύνδεσης με έναν φορτιστή ή ένα άλλο περιφερειακό. Η επιβεβαίωση της ασφαλούς χρήσης προκύπτει από την άμεση σύνδεση με μία συσκευή, χωρίς να είναι ανάγκη η σύνδεση της συσκευής με κάποιο mobile δίκτυο. Μάλιστα, η διαδικασία του authentication ολοκληρώνεται άμεσα, προτού να γίνει η οποιαδήποτε ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ δύο συνδεδεμένων συσκευών.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει, εάν το επιθυμεί, να χρησιμοποιήσει και το επιπρόσθετο επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει η κρυπτογράφηση μέσω USB Type C, το οποίο έχουν στη διάθεσή τους και οι κατασκευαστές προκειμένου να δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons