Η AMD ετοιμάζεται να πουλήσει γραφεία στο Texas

by Stefanos Kofopoulos • On 29-11-2012 • AT 12:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η AMD ετοιμάζεται να πουλήσει γραφεία στο Texas

Τα προβλήματα της AMD συνεχίζονται αλλά η εταιρεία φαίνεται πως βρήκε τρόπο να λύσει μέρος αυτών με την πώληση και leasing των γραφείων στο Texas. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη και η ανακοίνωση αποτελεί επίσημη θέσης τη AMD που αναμένεται να κλείσει την συμφωνία στα μέσα του 2013.

Με την πώληση των γραφείων και ίσως και εργοστασίων στο campus της AMD στο Austin του Texas, η εταιρεία θα συγκεντρώσει 150 με 200 εκατομμύρια δολάρια που θα χρησιμοποιήσει σε επενδύσεις για τα επόμενα βήματα. Που ακριβώς δεν έχει ξεκαθαριστεί αλλά δεδομένων των άσχημων οικονομικών, τα λεφτά θα πάνε εκεί που πρέπει για να τονωθεί το ηθικό και το R&D κομμάτι.

Η AMD δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα όχι μόνο εξαιτίας του ανταγωνισμού από την Intel αλλά και από την πίεση που δέχεται στην αγορά των smartphones και tablets. Εκεί Samsung, Apple, Qualcomm και NVIDIA κατέχουν ολόκληρη την αγορά αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια ακόμα και στην Intel να πουλήσει. Πόσο μάλλον για την ταλαιπωρημένη AMD που ψάχνει να βρει αγορές για τους επεξεργαστές και τις GPU της.

Η πώληση του campus στο Texas και η χρήση του μέσω leasing θα αποφέρει αρκετά χρήματα για την συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας. Αυτό τουλάχιστον είναι το σχέδιο εκτός και αν υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons