Η AMD απολύει το 15% των εργαζομένων, παρουσιάζει μειωμένα κέρδη

by Stefanos Kofopoulos • On 19-10-2012 • AT 12:49 am • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η AMD απολύει το 15% των εργαζομένων, παρουσιάζει μειωμένα κέρδη

Σημαντικές αλλαγές στην AMD που βλέπει την αγορά επεξεργαστών να περνάει φάση μετάβασης σε κάτι νέο και πολύ διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε σήμερα. Η εταιρεία παρουσίασε οικονομικά στοιχεία χαμηλότερα των προσδοκιών και ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2012 η AMD παρουσίασε ζημιές $157 εκατομμυρίων σε τζίρο $1.27 δισεκατομμυρίων. Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ο τζίρος ήταν $1.69 δισεκατομμύρια και τα κέρδη $97 εκατομμύρια. Αυτός είναι και ο λόγος που η AMD θα προχωρήσει σε απολύσεις της τάξης του 15% του προσωπικού.

Η αγορά των PC περνάει δύσκολη φάση και πιέζεται συνεχώς από τις πωλήσεις tablet και smartphone. Οι καταναλωτές φαίνεται να κρατούν στάση αναμονής μέχρι την εμφάνιση των Windows 8 στην αγορά στο τέλος Οκτωβρίου και να αποφασίσουν μετά αν θα αγοράσουν νέο PC.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η διάθεση των Windows 8 δεν θα επηρεάσει σημαντικά την αγορά των PC μέχρι το τέλος του χρόνου όπου οι προσωπικοί υπολογιστές και τα laptops θα δουν ένα ακόμα τρίμηνο με πιέσεις από τα tablets και smarthones.

Το γενικότερα αρνητικό κλίμα της αγοράς δεν έχει επηρεάσει μόνο την AMD αλλά και την μεγάλη ανταγωνίστρια εταιρεία, την Intel.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δυστυχως η amd περνει τον κατηφορο και δεν ειναι καλο για την τσεπη μας…η ιντελ ειναι πανακριβη αμα κανει και το μονωπολιο θα κανει οτι θελει μετα

  2. Ήμουν κάποτε φανατικός της AMD, μέχρι που 2 συνεχόμενες γενιές flagship CPU σερί υπέφεραν απο το TLB bug. Αγόρασα ivy bridge και ησύχασα.

    • Σου είχε δημιουργήσει πρόβλημα ακόμα και μετά το BIOS update;

      • Ναι. Μετά απο μέρες στο Google, βρήκα οτι δεν ήταν θέμα bios το συγκεκριμένο bug. Καθαρά software bug. Η λύση ήταν να τρέχω ενα patch-άκι (ούτε καν λόγος για επίσημο patch) κάθε φορα που ανοίγω το PC, για να πάει το Χ παιχνίδι απο 10FPS σε 60.

      • Η γενιά τετραπύρηνων Phenom και Phenom 2 είχε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons