Η AMD ψάχνει αγοραστή, οι x86 CPU δεν πουλάνε πια

by Stefanos Kofopoulos • On 15-11-2012 • AT 12:09 am • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η AMD ψάχνει αγοραστή, οι x86 CPU δεν πουλάνε πια

Δύσκολοι καιροί για τις εταιρείες κατασκευής chip και ειδικά για την AMD που βλέπει τα λογιστικά της βιβλία να καταγράφουν μειωμένα κέρδη και λιγότερα διαθέσιμα μετρητά τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία ψάχνει την θέση της στο νέο τοπίο που έχουν διαμορφώσει τα smartphones και τα tablets.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, η AMD έχει αναθέσει στην JPMorgan Chase & Co την διερεύνηση της αγοράς και των επιλογών που έχει η εταιρεία για εξαγορά ή πώληση συγκεκριμένων κομματιών. Εκτός από επεξεργαστές για PC η AMD κατασκευάζει επεξεργαστές για servers αλλά και GPU για κάρτες γραφικών.

Κάθε ένα από τα κομμάτια αυτά μπορεί να πουληθεί ξεχωριστά ή και όλα μαζί. Τα data centers πληθαίνουν σε όλο τον κόσμο ενώ οι GPU γίνονται όλο και πιο ελκυστικές για χρήση σε super computers και ερευνητές. Μέσα σε όλα αυτά, η AMD μπορεί να διαθέτει πατέντες που να αξίζουν πολύ περισσότερο από τα προϊόντα και την τεχνολογία που έχει αυτή την στιγμή στην αγορά η εταιρεία.

Γεγονός είναι ότι ενώ η Intel ψάχνεται τεχνολογικά και έχει παρουσιάσει επεξεργαστές για smartphone και tablets, η AMD κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια σε ό,τι αφορά την μαζική παραγωγή SoC. Αντίθετα ο ανταγωνισμός από NVIDIA, Qualcomm, Samsung, Texas Instruments και Broadcom είναι αμείλικτος.

Που τελικά θα καταλήγει η ιστορία με την AMD θα το μάθουμε τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά υποψήφιους αγοραστές της εταιρείας. Εννοείται πως η επίσημη στάση της AMD αγνοεί πλήρως τις πληροφορίες και αναφέρει ότι η εταιρεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον στην τεχνολογία που κατέχει, δεν ενδιαφέρεται να πουληθεί κλπ κλπ.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η amd έχει αρχίσει να χάνει το τρένο των εξελίξεων, όπως το είχε χάσει κάποτε και η nokia… Είναι κρίμα για την εταιρία και ειδικότερα για το τμήμα των gpu που είχε αγοράσει από την ati αφού σε αυτόν τον τομέα μόνο αξιόλογα πράγματα έχει να δείξει…

  2. ίσως αγορά από apple και ΚΛΕΙΔΩΜΑ (για αποκλειστικότητα)

    • Οτι χειρότερο μπορεί να συμβεί για εμάς τους καταναλωτές δηλαδή! Καλύτερα να αγοραστεί απο κάποια εταιρία που έχει τη διάθεση να προσφέρει τα προιόντα της σε πολλούς κατασκευαστές για να έχουμε επιλογές και να μην περιοριστεί στην apple.

  3. συμφωνώ αλλά δυστυχώς η apple πολύ την ψάχνει για επενδύσεις και από την άλλη θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλους τους τομείς. Έχει και το χρήμα περίσσεμα άρα πολύ το φοβάμαι το κακό :-/ για να δούμε. Κάποτε η συνεργασία ναυάγησε, τώρα ίσως γίνει μια και καλή ;p

Top

Show Buttons
Hide Buttons