Η AMD υποστηρίζει το MeeGo, ρίχνει developers στην ανάπτυξη

by Stefanos Kofopoulos • On 18-11-2010 • AT 1:16 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Η AMD υποστηρίζει το MeeGo με τον πιο επίσημο τρόπο, ρίχνει developers στην ανάπτυξη του λειτουργικού

Όταν η AMD στέλνει στο πρώτο συνέδριο MeeGo τον Ben Bar-Haim (corporate vice president, software development) και τον Chris Schlaeger (director of operating system) η δέσμευση που αναλαμβάνει είναι μεγάλη. Η AMD υποστηρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο την πλατφόρμα του MeeGo στο πλευρό της Nokia και της αντιπάλου Intel. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η AMD θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του MeeGo ρίχνοντας δικούς της ανθρώπους στο project γιατί φυσικά έχει συμφέρον που μπορεί να αποδειχθεί εξίσου καλό και για τους καταναλωτές.

Όπως δήλωσε ο Chris Schlaeger, “We will put resources, invest time and money where we think we can put meaningful contributions. If you think GPU/CPU can’t make a difference, beware”. Με λίγα λόγια λένε ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του λειτουργικού που μπορεί να τρέξει από ένα κινητό μέχρι ένα netbook ώστε να έχουν την δυνατότητα να πουλάνε και τα δικά τους chip στους κατασκευαστές κινητών, tablets, netbooks κλπ. Με το Android και το iOS να είναι στον δικό τους μαγικό κόσμο, η μόνη εναλλακτική για τις εταιρείες είναι το MeeGo, ακόμα και αν πρόκειται για αντιπάλους όπως η AMD και η Intel. Στο παιχνίδι βέβαια υπάρχει και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων του πλανήτη, η Nokia. Λέτε να δούμε το MeeGo 1.2 και το MeeGo νωρίτερα από όσο έχουν προγραμματιστεί;

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία, άντε να μπει κάποιος νέος στο παιχνίδι για να ταράξει λίγο τα νερά.
    Και το καλό είναι πως τα ταράζει με κάτι πολύ αξιόλογο.

    • Εγώ θέλω να δω το MeeGo να αφήσει πίσω τον Maemo χαρακτήρα και κουλτούρα. Δηλαδή να προσφέρει ένα MMS app για το λειτουργικό και να μην περιμένει από τους χρήστες ή τους hackers να φτιάξουν κάτι. Αν το καταλάβουν αυτό τότε το MeeGo έχει λαμπρό μέλλον.

Top

Show Buttons
Hide Buttons