AMD FX-8150 στα 8.429GHz, ναι καλά διαβάσατε

by Stefanos Kofopoulos • On 14-09-2011 • AT 4:07 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

AMD FX-8150 στα 8.429GHz, ναι καλά διαβάσατε

AMD FX-8150 στα 8.429GHz εδώ και τώρα, την ώρα που στα γραφεία της NVidia πανηγυρίζουν για το 1.2GHz στο NVidia Tegra 2. Τα παιδιά στην AMD κατάφεραν να φτάσουν τον AMD FX-8150 στα 8.429GHz. Τι και αν δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη o AMD FX-8150, κέρδισε ήδη μια θέση στα ρεκόρ Guinness για την τρελή συχνότητα που κατάφερε να πιάσει. Μπορεί να δούλευαν μόνο οι δύο από τους οχτώ πυρήνες, να είχε μόλις 2GB RAM και για ψύξη χρησιμοποιούσαν υγρό ήλιο αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Προφανώς δεν πρόκειται για ένα απλό PC αλλά περισσότερο για πείραμα αλλά και σαν πρόκληση προς την Intel. Δεν είναι τυχαίο το ότι το ρεκόρ αυτό εμφανίστηκε αυτές τις μέρες με το Intel Developer Forum 2011, παρόλο που είχε επιτευχθεί εδώ και καιρό. Απ’ την άλλη αν μας ρωτήσετε, δεν νομίζουμε ότι είμαστε και πάρα πολύ μακριά από υπολογιστές που θα τρέχουν στα 8GHz. Όχι στο άμεσο μέλλον, αλλά αρκετά σύντομα.

AMD FX-8150 στα 8.429GHz, ναι καλά διαβάσατε

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιατί useless; Είναι σαν να παίρνεις τον επεξεργαστή και να τον κάνεις να τρέχει πιο γρήγορα. Αισθητά πιο γρήγορα.

  • Ίσως για να αντέχει απρόσκοπτα την λειτουργία συχνότητας για την οποία και είναι φτιαγμένος;;
   Το O/C στο μόνο που μπορεί να φανεί χρήσιμο είναι όταν “φάει” τα ψωμιά του ο επεξεργαστής να σου δώσει το κάτι παραπάνω για να συνεχίσεις να ανταπεξέλθεσαι και στις μελλοντικές εξελίξεις…
   Άλλωστε με συνεχή O/C ο επεξεργαστής απευθείας μειώνει τον χρόνο ζωης του στα 10 χρόνια… απλά κάνουν όλοι O/C διότι ποιος κρατάει μια CPU 10 χρόνια… :P
   Κατά τα άλλα δεν χρησιμεύει σε κάτι άλλο εκτός από “μούρη” και κανα frame παραπάνω στα παιχνίδια… άμα ήταν έτσι απλά θα πλάκωναν O/C και στα laptop!!! Αν και δεν το κάνουν για την ζωή της μπαταρίας κυρίως… ;)

 2. Ναι, νομιζω πως το overclocking τα εφαγε τα ψωμια του.Μονο σε κατι desktop , τα οποια ειναι φτιαγμενα για frames στο vantage και στα παιχνιδια, αλλα αυτο ειναι μια μοδα η οποια εχει περασει προ πολλου.

  • Χμμ… Δεν μπορώ να συμφωνήσω. Καταρχάς έχει εξελιχθεί σε χόμπυ, δηλαδή υπάρχουν άτομα που στον ελεύθερο τους χρόνο φτιάχνουν ή και πουλάνε τέτοια μηχανήματα. Επίσης όσο προχωράει η τεχνολογία, πέφτουν τα nm και η εκλυόμενη θερμοκρασία τόσο περισσότερες ανοχές έχει κάποιος επεξεργαστής για overclock.

 3. 8 ghz θα δούμε στο πολυ μέλλον με ανακαλύψει κάποιο αλλού υλικού που θα ανακαλύψουν. Τέτοιες ταχύτητες πιστεύω μόνο για games και video editing είναι χρήσιμες για home user

 4. ναι στο overclocking αλλα όσο αφορά τους επεξεργαστές το μέλλον ειναι στους πολυπύρηνους χαμηλής κατανάλωσης και όχι τα power hungry clock-speed. + ότι τα υλικά κατασκευής έχουν φτάσει στα όρια των GHz ήδη εδώ και καιρό.

Top

Show Buttons
Hide Buttons