Το Amazon θα αγοράσει την Texas Instruments;

by Stefanos Kofopoulos • On 15-10-2012 • AT 7:59 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το Amazon θα αγοράσει την Texas Instruments

Ανακατατάξεις στην αγορά των SoC και OMAP επεξεργαστών αν τελικά επιβεβαιωθεί και κλείσει η συμφωνία μεταξύ Amazon Texas Instruments. Οι δύο εταιρείες εταιρείες φαίνεται ότι συζητούν το ενδεχόμενο το Amazon να αγοράσει το κομμάτι της TI που κατασκευάζει τους OMAP επεξεργαστές.

Η Texas Instruments θέλει να αποσυρθεί από την αγορά και να ασχοληθεί με embedded συστήματα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και συνεχίζει αν αυξάνεται τώρα που η Intel μπήκε στο παιχνίδι, μαζί με την NVIDIA, Apple, Samsung και Qualcomm. Για το Amazon η ευκαιρία είναι σημαντική γιατί αγοράζοντας τεχνολογία και μηχανικούς θα μπορέσει να κατασκευάσει το Kindle των ονείρων του Jeff Bezos.

People who are really serious about software should make their own hardware –Alan Kay

Ήδη το Amazon έχει κάνει fork το Android και πλέον ονομάζει το λειτουργικό που τρέχει στα Kindle tablets, Kindle OS. Με την εξαγορά της Texas Instruments και συγκεκριμένα του business που σχεδιάζει και κατασκευάζει επεξεργαστές για κινητά και tablets, το Amazon θα αποκτήσει πλήρη έλεγχο της εμπειρίας Kindle. Σας θυμίζει κάτι;

Ήδη το Amazon είναι ένας από τους μεγαλύτερες πελάτες της Texas Instruments με εκατομμύρια σε παραγγελίες για OMAP επεξεργαστές στα Kindle. Αν τελικά κλείσει η συμφωνία θα δούμε πολύ γρήγορα να ολοκληρώνεται η στρατηγική του Amazon για την αγορά των tablets και των smartphone. Ναι, το Amazon φημολογείται ότι θα κατασκευάσει το δικό του smartphone για ευνόητους λόγους. Αν αγοράσει την τεχνολογία της Texas Instruments, τους μηχανικούς και τους επεξεργαστές θα μπορεί να ελέγξει απόλυτα το hardware σε μια συσκευή που οι καταναλωτές έχουν μαζί τους 24/7.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΤΙ δεν είναι απλά μια εταιρία που κάνει embedded… Είναι μια εταιρία με βαριά ιστορία. Και με κάνει εντύπωση πως θα δώσει ίσως το πιο σημαντικό της κομμάτι (μετά τους DSP επεξεραστές) στα χέρια της Amazon απλά για να φτιάξει το δικό της Tablet/Smartphone…

    • Αφού δεν πάει καλά και ο ανταγωνισμός είναι τρελός.. θα δείξει αν τελικά καταλήξουν σε συμφωνία. Για το Amazon πάντως έχει νόημα η κίνηση.

Top

Show Buttons
Hide Buttons