Το Kindle DX πάει Ευρώπη και αλλού

by Stefanos Kofopoulos • On 09-10-2009 • AT 9:28 pm • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Kindle DX in front of books

Μετά την κίνηση για την προώθηση των πωλήσεων του Kindle 2 σε 100 χώρες εκτός Αμερικής, το Amazon κάνει σχέδια για το μεγάλο αδερφάκι, το Kindle DX. Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα φτάσει σε Ευρώπη και άλλες χώρες αλλά το DX είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιεί την ίδια συμφωνία μεταξύ AT&T και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σε κάθε χώρα.

Το DX έχει οθόνη 9.7″ με ανάλυση 1200 x 824 pixels στα 150 pp με 16 διαβαθμίσεις του γκρί και 3.3GB διαθέσιμης μνήμης στον χρήστη. Το Amazon ενσωμάτωσε PDF reader με υποστήριξη για αρχεία Word, HTML, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP, PRC, MOBI αλλά και DOCX σε πειραματικό στάδιο.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το Kindle DX θα έρθει στην Ευρώπη με μειωμένη τιμή, όπως ακριβώς και το Kindle 2. Είναι επίσης δεδομένο ότι το Amazon έχει αρχίσει αν αισθάνεται άβολα με τα σχέδια του ανταγωνισμού από ASUS, Apple, Sony και πιθανότα της Microsoft χωρίς να υπολογίζουμε τους μικρότερους κατασκευαστές.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. έχω ένα Kindle DX από Αμερική και είναι καταπληκτικό εργαλείο για κάποιον που διαβάζει! Άντε με το καλό να έρθει κι Ελλάδα και να έχουμε και δυνατότητα wireless χρήσης. Είναι όλα τα λεφτά !

  • Τί διαβάζεις στο DX, βιβλία, εφημερίδες, pdf;

 2. Τέλεια! Είναι πολύ καλό για όλες τις χρήσεις (βιβλία, pdf, εφημερίδες, περιοδικά). Το έχω δει και σκεφτόμουν να το πάρω γιατί γίνεται απλά πρέπει να αγοράζεις βιβλία με Amazon Coupons αλλά τώρα που θα έρθει κανονικά και με πιο λογική τιμή από τη διαδικασία import θα το πάρω σίγουρα ως αντικαταστάτη του Sony PRS-505.

 3. Άρα το θέλεις για το σπίτι και όχι να το έχει πάντα μαζί σου; Για λόγους φορητότητας και μόνο γέρνω προς το Kindle 2. Είναι τόσο μικρό και λεπτό που χωράει στην τσάντα μαζί με το laptop χωρίς να προσθέτει ουσιαστικά επιπλέον βάρος ή όγκο

 4. [quote]Το Amazon ενσωμάτωσε PDF reader με υποστήριξη για αρχεία Word, HTML, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP, PRC, MOBI αλλά και DOCX[/quote]

  Αυτό πιστεύω είναι το πιο σημαντικό.

 5. Στέφανε,

  Το Kindle 2 για εμένα έχει αρκετά μικρή οθόνη. Δεν λέω ότι δεν διαβάζεις άνετα, απλά κάποια πράγματα είναι αρκετά καλύτερα σε μεγαλύτερη οθόνη (ειδικά με τα pdf υπάρχει σοβαρό θέμα στις μικρές οθόνες). Για onroad καταστάσεις μπορείς να χρημοποιείς και κάποιο app για κινητό. Π.χ. στο iphone υπάρχει το Stanza και φυσικά το Kindle app το οποίο όμως δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Ευρώπη. Μπορείς να διαβάσεις πολύ καλά σε αυτά αν πρόκειται για λίγη ώρα διαβάσματος.

  • Δεν έχω δει Kindle 2 και DX δίπλα για να συγκρίνω αλλά το Kindle 2 μόνο του είναι εξαιρετική λύση για τις ανάγκες μου. Λύσεις στο iPhone της θεωρώ μόνο λύσεις ανάγκης ή ένας καλός τρόπος για να πας στον οφθαλμίατρο πιο γρήγορα… άσε το drain στην μπαταρία του iPhone.

   Αν είσαι τύπος της εφημερίδας ή των papers, ναι το Kindle DX είναι για σένα. Προσωπικά θέλω να συνδυάσω φορητότητα σε μέγεθος βιβλίου.

 6. Μερικές ερωτήσεις γιατί δεν έχω ασχοληθεί με τα kindle και τους ebook readers γενικότερα.

  Θελω ας πούμε ένα βιβλίο. Μπορώ μέσα από το kindle να κάνω αναζήτηση στο eshop του amazon, να βρω αυτό που θέλω, να το αγοράσω και να το κατεβάσω άμεσα με 3G σύνδεση; Η πληρωμή πώς γίνεται; Με πιστωτική; Χρεώνομαι και για τα data της 3G σύνδεσης ή περιλαμβάνονται στο κόστος του βιβλίου; Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.

  • Δεν έχω αγοράσει ποτέ μέσα από Kindle αλλά η διαδικασία είναι εξής: Το Kindle χρησιμοποιεί το Amazon account που έχεις και εσύ μπαίνεις μέσα από το Kindle στο “The Kindle Store”. Εκεί ψάχνεις, βρίσκεις, βλέπεις, αγοράζεις χρησιμοποιώντας το Amazon account σου και άρα τις πληροφορίες που έχεις εκεί (πιστωτική, διευθύνσεις κλπ).

   Δεν νομίζω ότι υπάρχει χρέωση για τα δεδομένα όταν αγοράζεις περιεχόμενο αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό. Ίσως ο Γιάννης ξέρει περισσοτερα΄.

 7. Βιβλία διαβάζω. Γενικά τα pdf που έχουν και εικόνες και μερικούς τύπους ίσως (μαθηματικά) φαίνονται καταπληκτικά στο DX. Αυτό ήταν και το αρχικό target group άλλωστε, οι φοιτητές και τα textbooks.

  Το Kindle 2 είναι περίπου όσο η οθόνη του DX.

  Η υπηρεσία που περιγράψατε για το Online δεν χρεώνεται αλλά περιλαμβάνεται στην αρχική τιμή (για αυτό και φαίνεται λίγο πιο φουσκωμένη) Είναι δυνατόν επίσης να χρησιμοποιείς έναν beta browser για να διαβάζεις blogs.

  Γενικά το added value είναι αρκετά μεγάλο, και αυτό δεν αποτυπώνεται στην τιμή έτσι όπως την βλέπουμε από εδώ τώρα, καθιστώντας την “υψηλή” σε σχέση με τον ανταγωνσιμό. Ο ανταγωνισμός όμως δεν προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες …

  • Ναι είναι γνωστό και αυτό και άλλα πολλά. Thanks man. Θα γίνουν σχετικά posts σήμερα και τις επόμενες μέρες.

Top

Show Buttons
Hide Buttons