Το Amazon S3 ρίχνει τις τιμές ως 27%, τα startups χαίρονται

by Stefanos Kofopoulos • On 28-11-2012 • AT 10:58 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Amazon S3 ρίχνει τις τιμές ως 27%, τα startups χαίρονται

Το Amazon κινείται επιθετικά και ρίχνει τις τιμές του Amazon Web Services S3 από 24% μέχρι και 27% σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι σε μια νύχτα το κόστος των εταιρειών που χρησιμοποιούν το Amazon S3 θα μειωθούν κατά ένα τρίτο σχεδόν, χωρίς να αλλάξει στο παραμικρό η υπηρεσία.

Το Amazon συνεχίζει να μειώνει τις τιμές τα τελευταία χρόνια ενώ ταυτόχρονα αυξάνει το μέγεθος του συνεχώς. Με πελάτες σε 190 χώρες και 1.3 τρισεκατομμύρια αντικείμενα στο S3, η υποδομή του Amazon S3 είναι μεγαλύτερη και φθηνότερη από ποτέ. Πάνω σε αυτούς τους servers τρέχουν πολλές από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε καθημερινά μέσα από κάθε νέο app και web service που εμφανίζεται ως το επόμενο hot startup.

Με 3.7 εκατομμύρια clusters και 300 κυβερνητικούς οργανισμούς αλλά και 1500 πανεπιστημιακά ιδρύματα, το S3 δείχνει ότι δεν προσφέρει λύσεις μόνο σε εταιρείες αλλά σε όσους θέλουν αποθηκευτικό χώρο με πολύ χαμηλό κόστος και καλό uptime. Τους τελευταίους μήνες το S3 έχει πέσει και μαζί με αυτό σχεδόν “το μισό internet” αφού όλα τα startup βασίζονται στις χαμηλέ τιμές του Amazon που τώρα μειώθηκαν για άλλη μια φορά.

Ο στόχος του Amazon S3 είναι απλός και η μείωση των τιμή σχεδόν κατά ένα τρίτο γίνονται με σκοπό να υπάρχει μια δραματική αλλαγή στο μοντέλο της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

“The old guard technology companies are taking their products and affixing the word cloud to them. You have to be careful of who is telling you what. They are cloud washers. The economics of what we are doing are disruptive to the old guard technology companies”

Πρόσφατα το Amazon ανακοίνωσε μια ακόμα πρωτοποριακή υπηρεσία, το Amazon Glacier, για backup με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons