Νέο Kindle, μικρότερο, ελαφρύτερο, ταχύτερο, φθηνότερο με μπαταρία για 1 μήνα

by Stefanos Kofopoulos • On 29-07-2010 • AT 10:57 am • 14 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Νέο Kindle, μικρότερο, ελαφρύτερο, ταχύτερο, φθηνότερο με μπαταρία για 1 μήνα

Τελικά η έλλειψη διαθεσιμότητας του Kindle εξηγήθηκε από την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου που είναι περίπου 21% μικρότερο, 15% ελαφρύτερο, χρησιμοποιεί οθόνη με 50% καλύτερο contrast και έχει μπαταρία που διαρκεί μέχρι και ένα μήνα με το wireless κλειστό. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, το Amazon φρόντισε να χρησιμοποιήσει WebKit browser στο νέο Kindle, καλύτερες γραμματοσειρές και να προσφέρει δύο μοντέλα με 3G και WiFi ή μόνο WiFi. Η e-ink οθόνη έχει παραμείνει στις 6 ίντσες διαγώνιο αλλά έχει βελτιωθεί σημαντικά σε ταχύτητα (20% σύμφωνα με το Amazon, σημαντικά σύμφωνα με τα πρώτα reviews) ενώ η τιμή του νέου Kindle είναι μάλλον ακόμα ένα χαρακτηριστικό του. Το 3G + WiFi μοντέλο κοστίζει $189 ενώ το μοντέλο με το WiFi κοστίζει $139.

Δεν νομίζω υπάρχει αμφιβολία για την επιτυχία του νέου Kindle, ειδικά για το φθηνό WiFi μοντέλο και την διάρκεια μπαταρίας ενός μήνα. Απλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτή την κατηγορία. Αναμένεται από τις 27 Αυγούστου και μετά σε Αμερική και Αγγλία αλλά είναι διαθέσιμο για pre-order τώρα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θέλω ένα Kindle τώρα…..

  • Το ίδιο και εγώ!!!

 2. Για βιβλία ότι πρέπει. Για περιοδικά όμως θα ήθελα κάτι έγχρωμο αλλά να είναι και οικονομικά προσιτό. Θα αργήσει μάλλον.

  Τώρα που το σκέφτομαι: παρτιτούρες σε kindle πάνω στο πιάνο… χμμ…

  • Με μπαταρία που κρατάει ένα μήνα όταν έχεις το WiFi κλειστό, μπορεί να κάνεις ό,τι θες και όσο θες, όποτε θες :)

   • Ναι αν και τώρα που το σκέφτομαι είναι λίγες οι ίντσες για παρτιτούρες.

    Θα βγει τίποτα με μεγαλύτερη οθόνη;

 3. Καλή περίπτωση και το 3G για να κατεβάζεις εφημερίδες και περιοδικά στις διακοπές, ειδικά αν είναι δωρεάν…Δείχνει ότι έχει κάλυψη και στην Ελλάδα. Λέει ότι είναι δωρεάν, ισχύει αυτό?

  • Ναι δεν πληρώνεις το 3G ξεχωριστά. Το θέμα είναι να αποφασίσουν επιτέλους να στηρίξουν οι έλληνες εκδότες το μοντέλο των e-books.

   • Έτσι κι αλλιώς υποστηρίζει pdf, οπότε ό,τι μπορείς το βρίσκεις σ’αυτό το φορμάτ

  • @Omiros ναι είναι δωρεάν. Στην τιμή που πληρώνεις για το μοντέλο με 3G συμπεριλαμβάνεται και η σύνδεση για τα downloads των βιβλίων από τις χώρε που υποστηρίζουν χωρίς επιπλέον έξοδα. Αγοράζεις το Kindle και μετά πληρώνεις τα βιβλία. Αυτό είναι.

   • Και υποστηρίζει και Ελλάδα; Χρειάζεται κάρτα SIM ή έχει ενσωματωμένη; Ξέρουμε σε ποιο δίκτυο συνδέεται στην Ελλάδα;

    Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να αγοράσει κανείς την 3G έκδοση. Μάλλον έχει νόημα εάν κατεβάζει κανείς περιοδικά και άλλα έντυπα σε ημερήσια βάση μακριά από κάλυψη WiFi.

    Πάντως το σκέφτομαι!

   • Έτοιμο έρχεται, εσένα δεν σε απασχολεί τίποτα. Απλά δουλεύει.
    Αν θα έπρεπε να σε νοιάζει κάτι είναι πόσο θα καταλήξει να κοστίζει με τα μεταφορικά από Αμερική, γιατί από εκεί θα σου έρθει.

   • Σωστό και αυτό!

 4. Άπαιχτό! Πιστεύω ότι μπαίνουμε σε μια φάση ωριμότητας στα e-book readers με αυτή τη συσκευή.

  Το ερώτημα που έχω: έστω ότι τού περνάς pdf’s που έχεις μέσω usb, υπάρχει περίπτωση over-the-air να τεθεί θέμα licensing στα προσωπικά σου κείμενα; Δηλαδή ρωτάω αν έχει μια πιο κλειδωμένη λογική στην ελευθερία του περιεχομένου που περνάς στη συσκευή.

  • Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο και δεν νομίζω ότι ισχύει.

Top

Show Buttons
Hide Buttons