Το Amazon δεν έχει κέρδη από τις πωλήσεις Kindle

by Stefanos Kofopoulos • On 12-10-2012 • AT 8:47 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το Amazon δεν έχει κέρδη από τις πωλήσεις Kindle

Ο CEO του Amazon, Jeff Bezos, αποκάλυψε κάτι που υποψιαζόμασταν αλλά δεν μπορούσε να φανταστούμε ότι είναι αλήθεια. Η τεχνολογία σήμερα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που το hardware κοστίζει ελάχιστα. Παρόλα αυτά το Amazon και τα Kindle δεν προσθέτουν χρήματα στα ταμεία της εταιρείας.

Μπορεί τα Kindle να πουλάνε σαν τρελά, μπορεί το Amazon να παρουσίασε νέα μοντέλα και να εξελίσσει συνεχώς την πλατφόρμα αλλά οι συσκευές δεν αποφέρουν κέρδος. Η εταιρεία πουλάει τα Kindle σε τιμές σχεδόν κόστους και έτσι διατηρεί μια ισορροπία στα λογιστικά της, προσπαθώντας να μην καταγράψει ζημιές.

We sell the hardware at our cost, so it is break-even on the hardware –Jeff Bezos

Πώς κερδίζει χρήματα το Amazon και γιατί πουλάει τα Kindle τόσο φθηνά όταν σημαντικό μέρος της τιμής του iPad είναι κέρδος για την Apple; Μα φυσικά γιατί το Amazon ξέρει ότι θα βγάλει χρήματα από τις υπηρεσίες που θα χρησιμοποιήσει ο κάτοχος του Kindle. Αγορά βιβλίων, μουσικής και ταινιών είναι οι πηγές εσόδων μαζί με τα χρήματα από το Amazon Store με Android apps. Κάθε κάτοχος Amazon Kindle θα ξοδέψει χρήματα αλλιώς θα έχει αγοράσει ένα άχρηστο μηχάνημα.

We want to make money when people use our devices, not when people buy our devices

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το Amazon έκανε δικό του fork στο Android και έχει ξηλώσει κάθε αναφορά στο Google και τις υπηρεσίες του. Οτιδήποτε θέλει να αγοράσει ο χρήστης προέρχεται από το Amazon, όχι το Google Play. Η συλλογή βιβλίων είναι τεράστια, η μουσική μεγαλώνει και τα νέα Amazon Kindle HD είναι ιδανικά για ταινίες και σειρές.

Το Amazon παρουσίασε πρόσφατα νέα Kindle με e-ink αλλά και νέα Kindle tablets. Σήμερα η οικογένεια Kindle αριθμεί 5 μέλη στους e-reades: Kindle Pawerhite 3G $179, Kindle Paperwhite $119, Kindle $69, Kindle Keyboard 3G $139, Kindle DX $299 και 4 μέλη στα Kindle tablets: Kindle Fire HD 8.9″ LTE Wireless $499, Kindle Fire HD 8.9″ $299, Kindle Fire HD $199, Kindle Fire $159.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. To επιχειρηματικό μοντέλο των ξυραφιών ε :-)

    • Κερδίζουν χρήματα από τις υπηρεσίες. Δεν είναι κακό. Η Apple κάνει το ανάποδο. Κερδίζει χρήματα από τις πωλήσεις του iPhone, iPad, iPod touch και κάτι ψιλά από τις υπηρεσίες του iTunes

Top

Show Buttons
Hide Buttons