Το Kindle έχει μικρόφωνο και θέλει να γίνει ένα με τα χέρια σου

by Stefanos Kofopoulos • On 03-08-2010 • AT 8:01 pm • 16 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

amazon kindle acropolis

Το νέο Kindle, ναι αυτό με την διάρκεια μπαταρίας που πλέον φτάνει τον 1 μήνα, ενσωματώνει εκτός από σημαντικά βελτιωμένη οθόνη και ένα μικρόφωνο. Δεν είναι ξεκάθαρο τι σκοπεύει να κάνει το Amazon με το μικρόφωνο. Η θεωρία για χρήση του Kindle ως κινητού, τουλάχιστον του μοντέλου με το 3G, μάλλον δεν ευσταθεί γιατί το Amazon πουλάει βιβλία και Kindle όχι συσκευές για τηλεφωνήματα δηλαδή προϊόντα ανταγωνιστικά στην Apple, το Google, την Nokia κλπ. Ίσως η καλύτερη εξήγηση είναι η χρήση του μικροφώνου για φωνητικές εντολές και γιατί όχι και παραγγελίες με τρόπο τέτοιο ώστε το Kindle να γίνει η νούμερο ένα συσκευή για ανάγνωση για όλους, ακόμα και για όσους έχουν κινητικά προβλήματα ή απλά δεν έχουν πρόσβαση στα χέρια τους εκείνη την στιγμή.

Δεν θα μου φαινόταν περίεργο αν το Kindle μπορούσε να παραγγείλει χρησιμοποιώντας μόνο την φωνή, να αναζητήσει περιεχόμενο με τον ίδιο τρόπο και να αποθηκεύσει το κείμενο από το βιβλίο ή το web για ανάγνωση αργότερα. Με ένα μήνα διάρκεια μπαταρίας, μικρότερο μέγεθος και χαμηλότερο βάρος το Amazon φαίνεται ότι προωθεί το Kindle σε μια νέα κατεύθυνση που περιλαμβάνει και αυτή του e-book reader. Φαίνεται ότι ο στόχος του Amazon είναι να μετατρέψει το Kindle στην οθόνη που όλοι θα κοιτάνε ή θα ανατρέχουν καθημερινά ώστε να διαβάσουν οποιοδήποτε κείμενο. Για αυτό άλλωστε ο browser έχει βελτιωθεί σημαντικά και υπάρχει ήδη μια εφαρμογή που απομονώνει το κείμενο με τον τρόπο που το κάνει ο Safari ή το Instapaper.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

16 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ακόμα δεν είναι διαθέσιμο πουθενά αλλά όταν κυκλοφορήσει σε μερικές εβδομάδες θα μπορείς να το αγοράσεις και για την Ελλάδα. Η παραγγελία γίνεται από το Amazon US μόνο με ό,τι αυτό σημαίνει για το τελωνείο κλπ

 2. Με αυτό μπορείς να μπεις και στο internet?

 3. Δηλαδή πόσο πολύ μπορεί να αυξηθεί η τιμή με το τελωνείο κτλ..;;

  Και έχω ακόμη μία απορία… :) Το 3G θα είναι αξιοποιήσιμο στην Ελλάδα..;; Από το site της amazon δε βγάζω και πολύ άκρη.. Αν και από τα πολλά που διάβασα καταλήγω σε αρνητική απάντηση.. Μη δώσουμε 50Ε παραπάνω άδικα.. :)

  • Μπορεί και 20% επιπλέον ανάλογα τι θα γίνει όταν φτάσει Ελλάδα. ΑΝ μπορείς να το πάρεις με αποστολή απλού ταχυδρομείου καλύτερα.

   Φυσικά και δουλεύει το 3G και το Wispernet. Εσύ δεν κάνεις τίποτα και δεν νοιάζεσαι για τίποτα πέρα από την αγορά βιβλίων και το διάβασμα :)

   Για την Ελλάδα αναφέρει:

   Books in Under 60 Seconds: Think of a book and you could be reading it in under a minute.

   Free Wireless: Free 3G wireless lets you download books right from your Kindle. No monthly fees, service plans, or hunting for Wi-Fi hotspots. For non-U.S. customers, there are also no additional charges for wireless delivery in or outside your home country. See Coverage Map. See Wireless Terms and Conditions

  • Η Amazon κάνει ένα υπολογισμό για τα έξοδα τελωνείου όταν κάνεις αγορά; Στην αγορά του kindle2 δεν πλήρωσα τίποτα και η αποστολή έγινε με απλό ταχυδρομείο. Όσο για το μικρόφωνο “next page”

   • Προφανώς και όχι, δεν υπολογίζουν τελωνείο γιατί δεν ξέρουν τι κάνει κάθε χώρα. Με απλό ταχυδρομείο είναι η καλύτερη λύση

 4. Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω το νέο kindle, πως μπορώ να το αγοράσω και να μου το στείλουν μέσω ταχυδρομείου για να μην πληρώσω τελωνείο;

  • Βάση νόμου οτιδήποτε με αξία πάνω από $20 εκτός Ευρώπης περνάει τελωνείο. Αν χρησιμοποιήσεις FedEx / UPS τότε θα σταματήσουν σίγουρα στο τελωνείο. Αν επιλέξεις απλό ταχυδρομείο μπορεί να μην πληρώσεις ή να δώσεις κάτι ελάχιστο. Δεν ξέρω τι παίζει με το Kindle συγκεκριμένα και τι τρόπος αποστολής και παράδοσης υποστηρίζει το Amazon για Ευρώπη.

 5. Ευχαριστώ για τη βοήθεια, έχεις δίκιο, από λίγο που το έψαξα μάλλον ισχύει οτι το στέλνουν με UPS και επομένως θα πληρώσεις τελωνείο. Δεν έχει επιλογη για να στο στείλουν με απλό ταχυδρομείο η Amazon. Θα στείλω email στη Amazon για την κατάσταση που ισχύει στην Ελλάδα μήπως αλλάξει πολιτική και ξεκινήσει να τα στέλνει απο Αγγλία (δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος)!

 6. ξεκίνησε και η πώληση του kindle από το amazon της Αγγλίας, μόνο βέβαια για αγγλικές διευθύνσεις.
  Αν έχετε κανα φίλο στην Αγγλία, μπορεί να το παραγγείλει αυτός και να το στείλει μετά εδώ …..
  Μόνο 109 λίρες το wifi.

  • Τέλεια.. αυτά είναι καλά νέα :)

 7. Παιδιά μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος.

  Βρήκα γνωστό μου από Αγγλία που μπορεί να μου το αγοράσει από το amazon.co.uk και να μου το στείλει Ελλάδα με ταχυδρομίο. Γνωρίζει κανείς πόσο θα στοιχήσει αυτή η απόστολή, δηλαδή το δέμα από Αγγλία προς Ελλάδα ?

  Γιατί από Αμερική με τελωνεία, μεταφορικά κτλ η τελική του τιμή είναι 165 Ευρω, όποτε αν είναι να κερδίσω μόνο 5-10 ευρώ, τό παραγγέλνω από .com και ξεμπερδεύω με τη μια.

  Ευχαριστώ.

  • Η Αγγλία είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση οπότε δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τα τελωνεία γιατί δεν θα περάσει καν από εκεί το δέμα. Άντε καλορίζικο :)

   • Σ’ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

    Απλά η ερώτητη μου είναι αν γνωρίζει κάποιος πόσο στοιχίζει η αποστολή του δέματος με το ταχυδρομείο?

   • Δες στο Royal Mail > Delivery Charges δεξιά πάνω. Στην Ευρώπη είσαι, μην φοβάσαι

   • Να σαι καλα!
    Ευχαριστώ. Θα το ψάξω!

Top

Show Buttons
Hide Buttons