Νέες συσκευασίες, θάνατος στα clamshell

by Stefanos Kofopoulos • On 17-11-2008 • AT 9:55 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Amazon Frustration-Free Packaging

Χρόνια με βασάνιζε το ερώτημα γιατί οι εταιρείες χρησιμοποιούσαν αυτές τις άθλιες και ηλίθιες συσκευασίες clamshell. Αυτό το διάφανο πλαστικό “κουτί” που χρειαζόταν μαχαίρι, ψαλίδι, σουγιά και τύχη για να μην τραυματιστείς όταν το άνοιγες. Εν μέρη απάντηση στην απορία μου είναι το εξής: πολύ καλή προστασία κατά της κλοπής, άμεση έκθεση του προϊόντος και συμβόλαια για εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στα αυτά τα διάφανα κουτιά.

Φαίνεται όμως ότι η κίνηση του Amazon να χρησιμοποιήσει απλά χάρτινα κουτιά από ανακυκλώσιμο χαρτί σε αυτό που ο μαρκετίστας ονομάζει “frustration-free packaging” βρίσκει μιμητές την Mattel, την Sony, την Microsoft και την Best Buy που θα από τα φετινά Χριστύγεννα θα συσκευάζουν μερικά από τα προιόντα στα νέα κουτιά.

Η φωτογραφία δείχνει ένα δείγμα από παιδικό παιχνίδι της Fisher-Price στην Frustration-Free συσκευασία (αριστερά) και στην σημερινή clamshell συσκευασία (δεξιά).

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολυ καλη ιδεα!!

  2. Όντως πολύ καλή ιδέα για net shopping αλλά πρακτικά ανεφάρμοστη στην μαζική παραγωγή. Δυστυχώς τα ράφια των μαγαζιών με παιχνίδια δεν θα γεμίσουν σύντομα με τα αποστειρωμένα χάρτινα κουτιά-ίσως μετά από πολλές δεκαετίες που η οικολογική συνείδηση θα είναι πιο αναεπτυγμένη.

Top

Show Buttons
Hide Buttons