Καλό το Kindle αλλά το Amazon κρατάει το στόμα του κλειστό

by Stefanos Kofopoulos • On 03-01-2010 • AT 6:29 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

kindle 2 man reading

Το Amazon κάνει πολλά πράγματα σωστά και παίρνει τα εύσημα για την δημιουργία του Kindle, του πρώτου επιτυχημένου εμπορικά ebook reader για τον λαό. Το Kindle πέτυχε σε όλες τις εκδόσεις του. Η πρώτη γενιά αντικαταστάθηκε από την δεύτερη και όσοι ζητούσαν κάτι μεγαλύτερο ικανοποιήθηκαν με το Kindle DX. Το Amazon καυχιέται για τις πωλήσεις του Kindle χωρίς όμως να δημοσιεύει στοιχεία σχετικά με αυτές. Κάθε εβδομάδα ανακοινώνεται και ένα ρεκόρ σχετικά με το Kindle αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί νούμερα.

Μέχρι πρόσφατα το Kindle πωλούνταν μόνο στην Αμερική και λειτουργούσε μόνο στην Αμερική. Μετά τις πρώτες φήμες για την δημιουργία του Nook από Barnes & Noble το Amazon άφησε τα πείσματα και άρχισε να πουλάει το Kindle στον υπόλοιπο κόσμο, σε 100 επιπλέον χώρες παρακαλώ, μειώνοντας παράλληλα την τιμή αγοράς. Το Kindle για iPhone ξαφνικά απέκτησε θέση σε όλα τα App Stores του πλανήτη και τα press releases πήραν φωτιά.

Το Amazon ελέγχει την αγορά, καυχιέται για την επιτυχία του Kindle αλλά δεν κάνει τον κόπο να μοιραστεί το μέγεθος αυτής, έστω και με προσεγγιστικά νούμερα. Είναι σίγουρο πως η αγορά των ebook readers μεγαλώνει αλλά το πόσο δεν το γνωρίζουμε και το Amazon αρνείται να το μοιραστεί. Είναι δικαίωμα του Amazon να αποφασίσει και να κρίνει κατάλληλα για τις δημοσιοποιήσεις και τα δελτία τύπου αλλά όλοι ξέρουμε ότι τόσο μυστικοπάθεια ποτέ δεν βγαίνει σε καλό, εκτός από την περίπτωση της Apple και αυτό όχι στα νούμερα αλλά στα προϊόντα πριν την επίσημη κυκλοφορία τους.

Το Amazon φοβάται να μοιραστεί την επιτυχία με ακριβή νούμερα αλλά παράλληλα δεν χάνει ευκαιρία να διαδώσει πόσο επιτυχημένο είναι το Kindle. Κάτι δεν κολλάει σε όλο αυτό και σίγουρα δεν βοηθάει στην υγιή δημιουργία μιας τόσο σημαντικής αγοράς όπως αυτή των ebook readers. Εσείς τί νομίζετε;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα ριντερς έχουν τεράστια δυναμική και ενδιαφέρον.
    Δυστυχώς οι τιμές των περισσοτέρων είναι εξωφρενικά μεγάλες για το τι προσφέρουν.

    Η αμαζον αν είχε πωλήσεις θα τις έδειχνε

Top

Show Buttons
Hide Buttons