Πέθανε η Αμαλία

by Stefanos Kofopoulos • On 27-05-2007 • AT 1:35 pm • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

smiling angel

Από τα σχόλια στο τελευταίο post της Αμαλίας, η κ. Φρόσω Χατζάκη, κοινωνική λειτουργός του Νοσοκομείου που νοσηλευόταν, ανακοινώνει τον θάνατο της. Η Αμαλία έχασε την μάχη με τον καρκίνο.

Η Αμαλία έφυγε από κοντά μας σήμερα τα ξημερώματα. Έφυγε ήρεμα, με μια πνοή. Οι γιατροί της και οι δικοί της άνθρωποι που ήταν συνεχώς δίπλα της φρόντισαν να μην υποφέρει καθόλου. Γνωρίζουμε καλά πόσο το ενδιαφέρον και η αγάπη που της δείξατε το τελευταίο διάστημα μέσα από τα μηνύματά σας, της δίνανε απέραντη χαρά και δύναμη για να αντέξει τις δύσκολες τελευταίες μέρες της. Η κηδεία της θα γίνει αύριο και με νέο μήνυμα αργότερα θα σας ανακοινώσουμε λεπτομέρειες για τον τόπο και το χρόνο.

Η κηδεία της Αμαλίας έγινε στο Νεκροταφείο της Αναστάσεως στον Πειραιά, περιοχή Χαραυγή.

Τα συλληπητήρια μου είναι λίγα για αυτό αποφάσισα να αναδημοσιεύσω τα ονόματα των γιατρών που βοήθησαν την Αμαλία σε αυτή την διαολέμενα δύσκολη πορεία:

 • ΑΘΗΝΑ ΒΑΔΑΛΟΥΚΑ, με το Ιατρείο Πόνου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και το Ιατρικό Κέντρο
 • ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΜΑΣ, ο νευρολόγος στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων
 • ΠΕΝΝΥ ΛΙΟΣΗ, ακτινοθεραπεύτρια στον Άγιο Σάββα
 • ΛΟΥΙΖΑ ΒΙΝΗ, ακτινοθεραπεύτρια στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι)
 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΟΥΒΑΣ, ογκολόγος-χημειοθεραπευτής στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν
 • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΡΙΑΣΟΥΛΗΣ, ογκολόγος-χημειοθεραπευτής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ευτυχώς που κάποιοι πιστεύουν στον όρκο τους γιατί οι υπόλοιποι είναι ανάξιοι λόγου και δεν υπάρχουν. Όπως έλεγε ο Ιπποκράτης “…Εάν όμως τον παραβώ και γίνω επίορκος, να πάθω τα αντίθετα.”

rest in peace baby girl ^_^

Titanas
Happy blogging!

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. No words can express these feelings…my συλληπητήρια to the family and friends…i followed the story on her blog also…

 2. Τα συλληπητήριά μου.
  Ο Ιπποκράτης όμως δεν είπε να πάθω τα αντίθετα αλλά η αρρώστια του ασθενή μου να πέσει απάνω μου και ακόμη παραπάνω.
  Ο όρκος του Ιπποκράτη, τον οποίο τον διάβασα, είναι και μια κατάρα στο τέλος.
  Αλλο το αν τον έχει διασκευάσει προς τον συμφέρον τους.

 3. 2 από τους 4 γιατρούς είναι από το Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Μακάρι περισσότεροι γιατροί σαν αυτούς να βρεθούν στην πόλη μου. Όλα συνοψίζονται στην πρωτοβουλία του καθενός μας για να γίνει η διαφορά. Όποιος ενδιαφέρεται http://www.e-social.gr/node/345

 4. @Christos: Αυτό βρήκα στην wikipedia. Έχεις κάποια άλλη πηγή με αυτό που αναφέρεις;

 5. Καλό ταξίδι στην Αμαλία και συλληπητήρια στους οικείους της.

  Όσο για τον Ιπποκράτη Titana δες εδώ: http://www.filosofia.gr/matia.php?subaction=showfull&id=1149389023&archive=&start_from=&ucat=10&
  και εδώ: http://filosofia.gr/orkos.html

 6. @HitMan: Αυτό που έγραψα βλέπω. Για την αλλαγή του όρκου δεν γνωρίζω. Θα ήθελα επιπλέον πηγές για το θέμα.

 7. It is so sad to read the finale of Amalia. I have to wonder how many more Amalia’s r out there in Hellas? I also have to wonder should Amalia’s fight/attempt to inform all of us “the rest of the world” of her misfortune go astray? I have seen that in Greece everyone gets concerned for a few days/weeks and at best a couple of months then all is forgotten. Whatever happened to greek “peoplepower?” A lobby group for Amalia and all like her should be generated to fight the future cases and to make sure they r to the minimum….My deepest simpathy to her family and may she rest in peace ‘up there’. Lets not let her struggle be in vain…..

 8. @Penelope Kalogeratou: You’re absolutely right about the Greek mentality for disasters like Amalia’s death. Unfortunately she’s gone as so many others who had a fracking tough luck with the Greek Health System.

  If you want to help people you may consider this option

 9. Thank u for that info will look into it and forward it on.

 10. Η ΑΜΑΛΙΑ ΕΦΥΓΕ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ, ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΜΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ. ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ.
  ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙ, ΜΕ ΕΠΙΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ

  Είμαστε αποκλεισμένοι από τις γνώσεις της ιατρικής επιστήμης .Αφήνουμε τον άρρωστο εαυτό μας στις τύχες ασυνείδητων ή ευσυνείδητων γιατρών. Ένα μεγάλο μέρος των ελπίδων μας για σωστή διάγνωση και ίαση το εναποθέτουμε στην καθαρή τύχη! Αυτό που με ενοχλεί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αδυναμία μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας! Η Αμαλία μέσα στο πόνο της μας δίδαξε αξιοπρέπεια και ήθος!

  ΑΝΤΙΟ ΑΜΑΛΙΤΣΑ ΜΟΥ

 11. kalo taxidi

Top

Show Buttons
Hide Buttons