8.6 εκατομμύρια robot σε όλο τον κόσμο χωρίς Facebook

by Stefanos Kofopoulos • On 18-04-2010 • AT 3:54 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

honda asimo time line

Πρέπει να καταλάβουμε κάτι βασικό πριν φτάσουμε στον πληθυσμό των robots. Κάποιος μετράει και καταγράφει τα robots που υπάρχουν στον πλανήτη, industrial robots και service robots. Αν αυτό γίνει κατανοητό τότε προχωράμε στο μαγικό νούμερο των 8.6 εκατομμυρίων ρομπότ στην Γη, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δουλεύουν σε εργοστάσια και αυτών που σκουπίζουν πατώματα. Βρισκόμαστε μόλις στο 2010 και η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο αλλά έχουμε καταφέρει να ρίξουμε στην αγορά 8.6 εκατομμύρια robot ή περίπου ολόκληρο τον πληθυσμό της Ελλάδας αν μπορούσαν να κατοικήσουν μια χώρα. Αυτά είναι τα νούμερα μέχρι το 2008 και δείχνουν την τάση που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά.

Τα robots θα καθυστερήσουν να γίνουν τόσο φιλικά και ανθρώπινα όσο τα humanoids τύπου ASIMO που βλέπουμε στην τηλεόραση, αρχικά για λόγους πολυπλοκότητας στον προγραμματισμό και φυσικά για λόγους κόστους. Αυτό που σύντομα θα δούμε να κάνει παρέα στον καθένα από εμάς θα είναι software agents που σιγά – σιγά θα αρχίσουν να αναλαμβάνουν δράση για να προσφέρουν customized news feeds σύμφωνα με το social graph του Facebook και του Twitter, θα ψωνίζουν για εμάς με virtual goods και θα χωρίζουν τα email μεταξύ επειγόντων και ανούσιων. Κάτι σαν μια πρώτη έκδοση συνείδησης που αργότερα θα ενσωματωθεί στα μεταλλικά κορμιά. Μέχρι τότε τα 8.6 εκατομμύρια robots θα έχουν δεκαπλασιαστεί.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρα πολύ ενδιαφέρον post Titanas (και η κυριακατικη σιωπη του Engadget ειναι καταθλιπτικη).
    Ο Bill Gates πριν αποχωρησει απο τη Microsoft φροντισε να δημιουργησει το robotics division της εταιρείας βαση της πεποιθησης του οτι η αγορα της ρομποτικης θα ειναι συντομα οτι ηταν η πληροφορικη τη δεκαετια του 80. Ενα χρυσωρυχειο

    • Δυστυχώς είμαστε μακρυά από όλο αυτό. Οι agents θα φτάσουν πολύ σύντομα αλλά όλα τα υπόλοιπα θα παραμείνουν σε επίπεδο LEGO για αρκετό καιρό ακόμα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons