Αλλαγές στο interface του Android ετοιμάζει η Google

by Nikos Kaimakamis • On 04-08-2016 • AT 9:21 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Android-launcher

Η Google φαίνεται πως ετοιμάζει έναν νέο launcher για το Android, μαζί με αλλαγές στον τομέα των ειδοποιήσεων. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Next Web και του Android Police, η Google φέρεται να είναι έτοιμη να λανσάρει έναν νέο launcher στις συσκευές Nexus με το Android 7.0 Nougat που θα παρουσιαστούν μέσα στο 2016. Με ένα swipe από κάτω προς τα πάνω θα μπορεί κανείς να δει όλες τις συντομεύσεις για τις εφαρμογές και τις λειτουργίες της συσκευής. Δεν θα υπάρχει πλέον ένα εικονίδιο για το launcher, ενώ δεν θα υπάρχει ένα πλαίσιο κειμένου για την αναζήτηση πληροφοριών στη μηχανή της Google.

Αντί για αυτό, θα υπάρχει στα αριστερά της οθόνης ένα εικονίδιο της Google, πάνω στο οποίο θα μπορεί να γίνει swipe προς τα δεξιά και να εμφανίζεται το πεδίο των αναζητήσεων. Με δεξί swipe ενεργοποιείται το Google Now, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρχει και παράλληλη χρήση του επερχόμενου Google Assistant, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό.

Android-Notifications

Το Android Headlines από την πλευρά του, σημειώνει σε ένα άλλο δημοσίευμα, ότι το Android θα στέλνει ειδοποιήσεις στους κατόχους ενός λογαριασμού στην Google αναφορικά με την προσθήκη κάθε νέας συσκευής στον λογαριασμό αυτό. Θα δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για την τοποθεσία και άλλα στοιχεία της συσκευής που συνδέεται σε έναν λογαριασμό Google, προκειμένου να παραμένουν ασφαλείς όσοι εμπιστεύονται την Google για την online παρουσία τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Νομίζω πως το Launcher αυτό υπάρχει ήδη, λέγεται Nova launcher.

Top

Show Buttons
Hide Buttons