Αλλαγές στο App Store της Apple – Ακολουθεί η Google με το Play Store

by Nikos Kaimakamis • On 09-06-2016 • AT 11:43 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

app store closeup

H Apple επιφυλάσσεται για αρκετές αλλαγές στο οικονομικό μοντέλο του App Store λίγο πριν από το WWDC 2016. 

Μία από τις πρώτες αλλαγές που θα έρθουν στο App Store αναμένεται να είναι η προσφορά της δυνατότητας στους developers να πωλούν εφαρμογές κάθε κατηγορίας με βάση ένα συνδρομητικό μοντέλο, κάτι που μέχρι σήμερα ίσχυε σε ορισμένες μόνο κατηγορίες, όπως είναι για παράδειγμα οι ειδήσεις.

Οι εκτιμήσεις θέλουν την αλλαγή αυτή να φέρνει μια μικρή επανάσταση στο App Store, καθώς εκτιμάται ότι θα αλλάξει τον τρόπο εσόδων ποικίλων εφαρμογών, όπως είναι, για παράδειγμα, τα games.

Μία ακόμα σημαντική αλλαγή αφορά στο ποσοστό κερδών των developers, οι οποίοι δεν θα κερδίζουν πλέον το 70% από την πώληση μίας εφαρμογής, αλλά το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 85%. Οι developers θα μπορούν να πληρώνουν την Apple για να εμφανίζεται πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης η εφαρμογή τους.

Την πολιτική της μείωσης του μεριδίου της αναμένεται να ακολουθήσει και η Google στο Play Store, η οποία φέρεται και εκείνη διατεθειμένη να μειώσει το ποσοστό κερδών της από το 30% στο 15%, με εμφανές όφελος στην τσέπη του developer.

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να τονιστεί είναι ότι το App Store αναμένεται να αποκτήσει και τη δυνατότητα προβολής διαφημίσεων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons