Αλλαγές στην πολιτική χρήσης ονομάτων του Facebook

by Nikos Kaimakamis • On 16-12-2015 • AT 12:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

facebook names 01

Το Facebook αποφάσισε να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στην πολιτική που εφαρμόζει για τη χρήση των πραγματικών ονομάτων από τα μέλη του.

Το Facebook, αρχής γενομένης από σήμερα εφαρμόζει μία νέα μέθοδο για τον εντοπισμό των ψεύτικων ονομάτων, ενώ υπάρχει και μέθοδος ανταπόκρισης στις αναφορές αυτές για κάθε ενδιαφερόμενο. Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή στις ΗΠΑ και αργότερα θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, μετά από την μελέτη του feedback που θα έχει το λανσάρισμα του. Το Facebook έχει δεχτεί αρκετή κριτική από διάφορες ομάδες κοινού προκειμένου να αλλάξει την πολιτική πραγματικού ονόματος που ακολουθεί.

facebook names 02

Σε επίσημο blog post, το Facebook ξεκαθάρισε ότι δεν θα καταργήσει την πολιτική χρήσης πραγματικού ονόματος στο κοινωνικό δίκτυο, αλλά δίνει περισσότερα εργαλεία σε όσους έχουν κάποιο σοβαρό λόγο για να μην χρησιμοποιήσουν το πραγματικό τους όνομα στη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμα και όταν γίνεται report σε ένα προφίλ για ένα ψεύτικο όνομα, θα πρέπει να εξηγηθεί αναλυτικά ο λόγος μέσα από τη νέα διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα αποφευχθεί η χρήση του εργαλείου reporting από trolls. H διαδικασία αυτή ήταν σαφώς ταχύτερη στο παρελθόν, ενώ τώρα γίνεται πιο αναλυτική και προσεκτική ώστε να προστατεύονται καλύτερα όσοι ενδιαφέρονται να τη χρησιμοποιήσουν.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons