Η Nokia θα βάλει NFC σε όλα τα κινητά από το 2011, ω θεοί αυτό είναι υπέροχο

by Stefanos Kofopoulos • On 18-06-2010 • AT 6:51 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Nokia 6216 classic, Nokia's first SIM-based NFC device

Οι Φινλανδοί το αποφάσισαν και θα χρησιμοποιήσουν NFC (Near Field Communication) τεχνολογία σε όλα τα κινητά που θα πουληθούν από το 2011 και μετά. Κάθε Nokia smartphone θα έχει ενσωματωμένο NFC σε λιγότερο από 6 μήνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε Nokia θα μπορεί να πληρώσει εισιτήριο και να αγοράσει κάρτα στο λεωφορείο χωρίς να απαιτείται καθόλου η χρήση πιστωτικής κάρτας ή μετρητών. Το pairing συσκευών και gadget θα γίνει απλά με ένα άγγιγμα. Εκτυπωτές, κάμερες, κινητά κλπ θα καταλαβαίνουν τί βρίσκεται κοντά τους χωρίς πολλά – πολλά.

Η απόφαση της Nokia είναι τόσο συναρπαστική που ακόμα και χωρίς business model η φαντασία του developer μπορεί να οργιάσει. Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει μέσα από το Ovi store και NFC σε κάθε Nokia από το 2011 και μετά. Παρότι οι πάροχοι και οι εταιρείες κινητών δεν τρελαίνονται με την ιδέα του NFC το μέλλον είναι λαμπρό και μπορεί άνετα να συνδυαστεί με το Nokia Money για την δημιουργία της μεγαλύτερης ή μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη. Όσοι ξέρουν την ιστορία της Nokia, γνωρίζουν τι έκανε πριν αποφασίσει να κατασκευάσει κινητά και πως οι extreme αλλαγές είναι στο DNA της εταιρείας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως κουλτούρας, χρώματος, οικονομικής κατάστασης και γεωγραφικής θέσης, έχουν μια κοινή αντιμετώπιση απέναντι στο κινητό. Για παράδειγμα, είναι πολύ πιο πιθανό να επιστρέψει κάποιος στο σπίτι για να πάρει το κινητό που έχει ξεχάσει στο τραπέζι της κουζίνας παρά το πορτοφόλι του. Με NFC σε κάθε Nokia κινητό και λίγο σπρώξιμο από τους developers και την ίδια την Nokia για NFC POI και μερίδιο στους παρόχους από κάθε συναλλαγή, νομίζω ότι βρισκόμαστε σχεδόν ένα βήμα από το μέλλον. Το μέλλον που είναι ήδη σχεδιασμένο σε labs και περιλαμβάνει NFC (Near Field Communication) clouds σε κτίρια και όχι μόνο.

Φανταστείτε τι μπορεί να πετύχει το NFC χωρίς απαιτήσεις για επιπλέον κατανάλωση ρεύματος από την μπαταρία του κινητού, τόσο σε χρηστικό και καταναλωτικό επίπεδο όσο και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αφού όλοι πια έχουμε το κινητό μαζί μας ή πολύ κοντά μας και το NFC cloud θα ξέρει με πολύ μεγάλη ακρίβεια που βρισκόμασταν και πότε. Ακούγεται τρομαχτικό και μπορεί να γίνει αλλά είναι υπέροχη ιδέα αν δούμε τα θετικά.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ειναι κατι σαν το bluetooth?
  :-)

  • Είναι κάτι σαν αυτό που έχουν τα CD από πίσω για να μην φεύγουν από το μαγαζί χωρίς να έχουν πληρωθεί. Περνάς από το μηχάνημα και χωρίς να σε ελέγξει κάποιος βαράει ή δεν βαράει. Φαντάσου ότι μπορεί κάπως έτσι να ακουμπάς ή να περνάς το κινητό μπροστά από ένα μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων και αγοράζεις ή για γεμίζεις την κάρτα του κινητού έτσι ή να χρησιμοποιείς και το κινητό ως επιπλέον εργαλείο πιστοποίησης κάθε φορά που χρησιμοποιείς την πιστωτική σου ή ή ή ή

 2. There is an App for that.

  (Τί γίνεται όταν δεν πληρώσεις το συμβόλαιο στην Vodafone Π.χ.? Δεν θα μπορείς να πάρεις λεοωρείο, φαγητό, taxi, ρούχα, φως, νερό, τηλέφωνο, και άλλα. Phones are not good payment methods.)

  • Απλά θα πληρώνεις με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή πιο αργά.
   Όπως γίνεται σε όλες τις χώρες με διόδια. Όσοι έχουν την ειδική καρτούλα περνάνε χωρις να σταματήσουν. Όσοι όχι περιμένουν ουρά να ρίξουν κέρματα κλπ.
   Καμία τεχνολογία δεν αντικαθιστά εκ βάθρου την προηγούμενη.

 3. Υπερβολές.. δεν είναι τόσο απλό και δεν πιάνει από μέτρα μακρυά η τεχνολογία αυτή

Top

Show Buttons
Hide Buttons