Ο Alex Payne του Twitter σε νέο Scala ρόλο (real time όνειρο)

by Stefanos Kofopoulos • On 12-10-2009 • AT 8:53 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

scala by ifranz

Ο άνθρωπος πίσω από τα API του Twitter, ο Alex Payne, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στο Twitter, ένα από τα πιο hot startups. Η νέα ασχολία του Payne επικεντρώνεται στο infrastructure του Twitter και την Scala. Σύμφωνα με το Programming Scala στο Amazon:

Learn how to be more productive with Scala, a new multi-paradigm language for the Java Virtual Machine (JVM) that integrates features of both object-oriented and functional programming. With this book, you’ll discover why Scala is ideal for highly scalable, component-based applications that support concurrency and distribution

Είναι ξεκάθαρο ότι το Twitter θα επενδύσει σημαντικά στην υποδομή και την επέκταση των εγκαταστάσεων με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες αλλά και να έρθουν πιο κοντά στο real time όνειρο. Προς το παρό το Twitter νοικιάζει χώρο σε data center και πληρώνει αρκετά για αυτό. Δεν θα μου φαινόταν περίεργο αν αποφάσιζαν μια πιο custom λύση στο μέλλον.

Τελευταία, εκτός από το fail whale και HTTP Server Error 503, το Twitter ανανεώνει άμεσα τους αριθμούς αυτών που ο χρήστης κάνει following, τους followers και την ώρα που έγινε το Tweet. Η Scala μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Twitter όχι μόνο με το ταλέντο του @al3x αλλά και άλλων προγραμματιστών αφού η διάθεση για προσλήψεις είναι εμφανής:

If that sounds like a place you’d like to be, consider applying. We have lots of exciting work ahead of us at Twitter

Αν πιστέψουμε τις φήμες που θέλουν το Twitter να μιλάει με Microsoft και Google για data mining συμφωνίες αλλά και βίντεο στα Tweets, τότε η φάρμα των servers θα πρέπει να μεγαλώσει σημαντικά και το fail whale θα πρέπει να πεθάνει. Ο ανταγωνισμός του Facebook Lite είναι αμείλικτος με 300 εκατομμύρια χρήστες, φωτογραφίες, βίντεο και events.

[photo via ifranz]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μπλα μπλα μπλα

    redundancy, scalabity, load balance κλπ

    Το twitter έχει ομάδες ολόκληρες για το api του και την ‘platform’ του και η κατάληξη είναι πάντα η ίδια -> EPIC FAIL. FAIL FAIL. Εγώ δεν είδα να διορθώνουν τίποτα ουσιαστικό.

    ΚΑΙ ΤΟ TUMBLR (ΠΧ) ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΕΤΑΕΙ.

    ε μην τρελαθούμε τελείως, βλέπουμε τι παίζει και τι είναι fail whale.

Top

Show Buttons
Hide Buttons