Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε

by Stefanos Kofopoulos • On 08-07-2007 • AT 11:23 pm • 26 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

kke.gr

Το politikoblog.gr φιλοξενεί τις απαντήσεις της Αλέκας Παπαρήγα στα ερωτήματα που έθεσε ο karpidis και οι αναγνώστες του. Δόθηκε απάντηση και στο δικο μου ερώτημα το οποίο ήταν το εξής:

“Λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στο κοινωνικό περιβάλλον, την τεχνολογία, την αισθητική και στον πλανήτη μας γενικότερα πώς κρίνετε η στάση του ΚΚΕ για εμμονή στην στασιμότητα της επικοινωνίας με τον πολίτη; 1ο χαρακτηριστικό παράδειγμα απαξιωτικής επικοινωνιακής πολιτικής είναι η ιστοσελίδα: η οποία αισθητικά και χρηστικά βρίσκεται πολύ μακριά ακόμα και από το μέσο όρο. 2ο χαρακτηριστικό παράδειγμα απαξιωτικής επικοινωνιακής πολιτικής είναι ο λόγος που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ και τα στελέχη του για να προσεγγίσουν και να διαδώσουν τις απόψεις τους”.

Η απάντηση που έλαβα ήταν κομμένη και ραμμένη στο είδος του λόγου που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ [συνεπώς άχρηστη IMHO] με μια ευχάριστη έκπληξη στο τέλος:

“Η σελίδα μας στο διαδίκτυο θέλει βελτίωση και έχουμε μείνει πίσω. Δηλ. την εμφάνιση στη θεματολογία στην λειτουργικότητα. Είναι ζήτημα χρόνου και θα το βελτιώσουμε. Ωστόσο πρέπει να ξέρετε ότι το ΚΚΕ και η εφημερίδα του ο Ριζοσπάστης ήμασταν από τους πρώτους που αξιοποιήσαμε το διαδίκτυο χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες.”

Δεν ξέρω γιατί είναι δύσκολο να αντιληφθεί το ΚΚΕ ότι το ίδιο μήνυμα μπορεί να εκφραστεί με διαφορετικούς τρόπους με επιτυχία ή όχι κάθε φορά! Με ελαφρότητα και cosmoπολίτικη διάθεση μπορώ να σκεφτώ το εξής απλό: “Καληνύχτα.. Θέλω να σε σκίσω μανάρι μου!” ή “Τα λέμε.. τί θα έλεγες να πίναμε ένα ποτό στο σπίτι μου;”

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και να κατεβάσετε τις απαντήσεις σε .PDF

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η μηδενική ύπαρξη εως τώρα σχολιών με τίτλο ”κανένα σχόλιο” νομίζω ότι τα λεέι όλα…

  Τι να πει μια γυναίκα που βρίσκεται τόσο μακριά από τις εξελίξεις και βλέπει το κάθε τι ώς >….

 2. (που έκοψε τη συνέχεια)
  Τι να πει μια γυναίκα που βρίσκεται τόσο μακριά από τις εξελίξεις και βλέπει το κάθε τι ώς την ιμπεριαλιστική εξέλιξη των πραγμάτων..

 3. @Δημήτρης: Μάλλον δεν κατάλαβες και παρεξήγησες το παράδειγμα μου. Καταρχήν, ο τρόπος που παρουσιάζουμε κάτι είναι εξίσου σημαντικός με αυτό που παρουσιάζουμε.

  Μερικά παραδείγματα:

  Υπάρχουν εξαιρετικά χαρισματικοί καθηγητές που δυστυχώς επικοινωνιακά δεν τα πάνε καλά και δεν μπορούν να μεταφέρουν την γνώση τους. Για έναν μαθητή αυτό είναι κακό.

  Όταν αγοράζεις ένα καινούριο αυτοκίνητο περιμένεις να το δεις καθαρό, χωρίς σκόνη εξωτερικά κλπ. Θα προτιμούσες τον έμπορο που φροντίζει να κρατά τα αυτοκίνητα μάρκας ΧΥΖ καθαρά ή τον έμπορο που πουλάει ακριβώς τα ίδια αυτοκίνητα σκονισμένα;

  Όσο καλό και αν είναι το περιεχόμενο αν δεν είναι εύκολα προσβάσιμο και με όμορφη παρουσία είναι άχρηστο. Προσπάθησε να διαβάσεις το σχόλιο σου με γραμματοσειρά σε μέγεθος 22 ή 2 points και χρώμα κόκκινο. Τα λόγια σου είναι τα ίδια, το νόημα το ίδιο αλλά το μήνυμα περνάει πολύ δύσκολα.

 4. “Κατώτατος μισθός 1200 ευρώ” μάλιστα.

  Τπτ άλλο?

  “Πιστεύουν ότι μάλλον είναι αντικειμενικοί, αλλά μπορείς εύκολα να δείξεις ότι λειτουργούν μέσα σε ένα πλαίσιο που απέχει πολύ από την αντικειμενικότητα, και συχνά και από την αλήθεια”
  Noam Chomsky

  (για την αποφυγή παρεξηγήσεων το απόσπασμα ο Chomsky δεν αναφέρεται στους Κομμουνιστές)

 5. Χωρίς παρεξήγηση, Τιτάνα, αλλά ορισμένες φορές, διαβάζοντας αυτά που γράφεις, έχω την εντύπωση πως κάνεις αυτόματη μετάφραση από τα αγγλικά – και μάλιστα κακής ποιότητας.

  Τι θέλω να πω;

  Απεχθάνομαι το βλακώδη, ουτοπικό και ξεπερασμένο λόγο του ΚΚΕ, όσο κι εσύ. Επίσης, δεν καταλαβαίνω για πια νεολαία μιλάνε, όταν όλοι οι βουλευτές του είναι 50+. Όμως, στο ζήτημα της εμφάνισης και του περιεχομένου, είμαι κατηγορηματικός: δεν σχετίζονται.

  Είναι ωραίο το CSS του makeathensgreen.gr, αλλά ακόμη πιο ωραίο είναι το μήνυμά του. Αυτό, υπάρχει και χωρίς μια Α αισθητική, μόνο με το κείμενο ή τη διάθεση για δράση. Όπως και για να κατέβει ο κόσμος στο Σύνταγμα, δεν τυπώθηκαν προσκλήσεις σε ειδικό χαρτί.

  Καταλαβαίνω που το πήγες με την ερώτησή σου (να υπάρχει ένα ελάχιστο επίπεδο χρηστικότητας και αισθητικής, τίποτα εξωφρενικό). Όμως, προτιμώ έναν κολλημένο που μου λέει αυτά που πιστεύει και κάνει αυτά που μπορεί, παρά έναν κωλοτούμπα που μου πουλάει φούμαρα, αλλάζοντας πουκάμισα κάθε τετραετία.

  Περιττό το να δηλώσω πως δεν έχω καμιά σχέση με το ΚΚΕ. Νομίζω πως η μόνη ρεαλιστική πρόταση μπορεί να είναι ένα νέο κόμμα κέντρου.

 6. @Μιχάλης: Μπορεί να είναι και έτσι, αγγλικά μεταγρασμένα κακώς στα ελληνικά. Δεν παρεξηγώ ρε συ!

  Εγώ όμως δεν μίλησα για φούμαρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μίλησα για κάτι απλό και χρηστικό. Σκέψου το google με interface του kke.gr όταν βγάζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

 7. “βλακώδης και ουτοπικός λόγος του ΚΚΕ”… πως φαίνεται από χιλιόμετρα ο ΑΣΧΕΤΟΣ που δεν έχει διαβάσει μια αράδα από αυτά που προτείνει το ΚΚΕ. Μην αρχίσεις το παραμύθι περί ανατολικού μπλόκ αν δεν το έχεις καταλάβει πήγαμε πιο πέρα.

  Φίλε ενημέρωση είναι να ανοίγεις τα στραβά σου και να διαβάζεις και να μην περιμένεις από τον κακαουνάκη και τον τράγκα…

  Η διαφθορά μας έχει γονατίσει όλους και εσάς σας κόφτει η ιστοσελίδα. Για κάθε μια πρόσληψη του ΑΣΕΠ γίνονται 50 από το παράθυρο. Ο κοσμάκης έχασε χρήματα στο χρηματιστήριο και τα ομόλογα τάισαν πολλά σπίτια ΝΔιτων και ΠΑΣΟΚων. Φτιάξτε αυτά μάγκες και θα κάνω εγώ μια σελίδα δώρο στο ΚΚΕ από τον καλύτερο designer.

 8. @Δημήτρης: Λυπάμαι που θα το πω αλλά συνεχίζεις στο μοτίβο του κλασσικού τύπου από το ΚΚΕ. Η ερώτηση μου ήτα σαφής στην Παπαρήγα και μέτα από τόσες παραγράφους όλων αυτών που ξέρω απάντησε ναι το ξέρουμε θα το διορθώσουμε αλλά. Το ίδιο κάνεις και εσύ.

  Πόσο δύσκολο είναι να παραδεχθείς το λάθος και να το διορθώσεις γρήγορα… γιατί ειλικρινά η ιστοσελίδα είναι έτσι χρόνια και δεν νομίζω το ΚΚΕ να μην έχει 2-4-5 χιλιάρικα για ένα γραφίστα / ειδικό να διορθώση το site.

  Ας κάνουν μια αλλαγή τώρα, γρήγορα, εύκολα και μετά ας σώσουν τον κόσμο.

  @It’s me!: Θα περιμένω το δώρο του σύντομα!

 9. Να σε ρωτήσω κάτι Τιτάνα? Τι θα ήθελες πραγματικά να ακούσεις από το ΚΚΕ για το θέμα? Πως μια απάντηση στο συγκεκριμένο δεν θα σου φαίνονταν ξύλινο? Γενικά έχω βαρεθεί αυτή την κατηγορία από πολλούς, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι δεν κάτσανε να διαβάσουν 5 αράδες από τις θέσεις του ΚΚΕ. Βρίσκω το ίδιο ξύλινη την κατηγορία αυτή, με τον υποτιθέμενο ξύλινο λόγο του ΚΚΕ. Δεν λέω. Δύσκολος ο λόγος του ΚΚΕ. Αλλά συνεχώς βελτιώνεται. Και στον λόγο και στην εμφάνιση των υλικών του. Μπήκα πριν 10+ χρόνια στο ΚΚΕ και από τότε είναι η μέρα με την νύχτα.

  Η Παπαρήγα δεν σου είπε ότι δεν θέλει να έχουμε καλύτερο επικοινωνιακό μηχανισμό (σου λέει κιόλας ότι έχει πρόβλημα το site και ότι φτιάχνεται καινούργιο). Σου λέει απλά ότι το κύριο για το ΚΚΕ είναι το τι λέει και μετά πως το λέει, σε αντίθεση με τους άλλους που κοιτάνε πως λένε κάτι και όχι τι λένε. Γι’ αυτό και ο πολιτικός τους λόγους φτιάχνεται κυρίως από επικοινωνιολόγους.

  Επίσης η κύρια μορφή επικοινωνίας του ΚΚΕ με τον κόσμο, είναι το να έχει και να φτιάχνει οργανώσεις παντού και αυτές να είναι ουσιαστικά η “φωνή” του Κόμματος στον κάθε χώρο. Αυτό σημαίνει ότι στην βάση ούτε επικοινωνιολόγους έχεις, ούτε ρήτορες, ούτε επαγγελματίες πολιτικούς. Θα γίνουν λάθη, θα φανεί ξύλινος λόγος, θα φανούν αδυναμίες, αλλά τουλάχιστον είναι τίμιος λόγος. Και είναι πραγματικά δημοκρατικός με πραγματική λειτουργία κόμματος και όχι καρικατούρες όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

  Μην θεοποιείς την επικοινωνία, όπως δεν πρέπει να θεοποιεί το ΚΚΕ την μη επικοινωνία. Υπάρχουν προτεραιότητες ειδικά αν δεν έχεις και τις οικονομικές δυνατότητες. Λες αν μπορούσε το ΚΚΕ, να μην πλήρωνε μια εταιρεία να της φτιάξει site? Ή να μην είχε μια πολυμελή ομάδα ΙΤ και να έπαιρνε και μεταγραφή τον vrypan από το ΠΑΣΟΚ (:-) ) ?

  Σχεδόν τα πάντα στο ΚΚΕ γίνονται εθελοντικά από τα μέλη του. Γι’ αυτό μην έχουμε τεράστιες απαιτήσεις. Όλα θα γίνουν. Όλα βελτιώνονται.

  Και πίστεψε με. Μ’ ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από εσένα το να έχει το ΚΚΕ καλύτερη και ομορφότερη δικτυακή παρουσία. Το ίδιο και όλα τα μέλη του ΚΚΕ που ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφα νοιώθουμε όταν βλέπουμε κάτι καινούργιο και ωραίο, όπως το πρωτοπόρο για την εποχή που φτιάχτηκε site του Ριζοσπάστη. Όπως την ωραία σελίδα της ΚΝΕ.

 10. @Rocean: Η παρατήρηση μου ήταν σαφής για το site.

  Ο ξύλινος λόγος του ΚΚΕ είναι πάντα ο ίδιος όσα χρόνια τον θυμάμαι [και είναι αρκετά].

  Τα περί χρημάτων τα θεωρώ χαζομάρες γιατί το κόστος βετίωσης ενός site αισθητικά τουλάχιστον δεν ξεπερνάει τα 3-5Κ σε ευρώ.

  Απορώ γιατί δεν σχολιάζεις τα παραδείγματα μου στο θέμα της επικοινωνίας. Το μήνυμα από μόνο του δεν λέει τίποτα αν δεν είναι παρουσιασμένο όμορφο για το κοινό που απεθύνεται. Εκτός από το παράδειγμα που έδωσα πριν για τις γραμματοσειρές κλπ σκέψου και αυτό:

  Σε μια προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ ο ήχος από τα μεγάφωνα έχει υψηλή η χαμηλή ένταση και τα χρώματα του background πίσω από τους ομιλιτές έχουν κάτι ροζ και πορτοκαλί αντί για κόκκινο.

  Υποθέτω ότι τα υπέροχα λόγια και το καταπληκτικό μήνυμα [no irony] θα είναι δύσκολο να ακουστούν λόγω της υψηλής ή χαμηλής έντασης του ήχου των ηχείων την ίδια ώρα που τα περίεργα χρώματα θα χτυπήσουν άσχημα στο μάτι.

  Τί λες;

 11. @titanas

  ok, dekto, einai a8lio to site.
  kai nomizw sto eipe kai h Aleka. Dhladh pws perimenes na to diatypwsei? “To site mas einai gia ta mpaza?”. Kai afou eipe oti 8a alla3ei 8a alla3ei.

  Oso gia th glwssa pou xrhsimopoieitai genika apo to komma, mallon kalytera to styl…:

  Koita, o ka8enas 3erei me poion tropo mporei na kerdisei kosmo.

  To KKE 3erei pws to basiko pleonekthma tou einai pws otan briskei kosmo apo konta, eidika ergazomenous, tet a tet, mporei na peisei oso kanena allo komma.

  Epishs 3erei pws ayta pou 8elei na pei se enan an8rwpo einai dyskola, opws kai na diatypw8oun, shkwnoun OLA syzhthsh, prepei afou pei ki o allos th gnwmh tou na apanth8oun ek neou ktl.

  Epomenws einai dyskolo gia ena komma opws to KKE na deixnei kalh eikona se ekpompes-eidhseis-shows opws aytes einai shmera.

  Den 3erw an exeis dei pote kapoia ekpomph pou na exei o allos pragmatika xrono na diatypwsei ayta pou 8elei, na ton 3anarwtaei o dhmosiografos ‘h alloi kalesmenoi panw se ayta.

  Tespa, na einai mia normal sxetika syzhthsh pou na exei pragmatika stoxo na enhmerwsei kai na mhn petagetai o ka8enas san th pordh.

  E, spaniws blepei kaneis tetoies ekpompes, alla opote exw dei egw tetoies kai symmetexoun kai stelexh tou kommatos, synh8ws kerdizoun tis entypwseis.

  Na pw kai to e3hs. Kata th gnwmh mou, zwntas ta pragmata kai ek twn esw, to KKE ayth th stigmh exei ta perissotera neara energa stelexh isws apo opoiodhpote komma sthn ellada.
  Na orisw kai ti ennow ws tetoia: Atoma pou 3eroun kai mporoun na e3hghsoun thn politikh tou kommatos oso kai ta melh ths K.E. .
  Ki an den ta exei akoma, 8a ta exei se 4 xronia sigoura (h “genia tou Arsenh” arxizei na bgazei karpous…).

  To 8ema einai pws epeidh 3erei pws gia na ginoun pra3h ayta pou leei den ftanei to faines8ai, h kalh ataka se mia thleoptikh emfanish, alla prwteyon einai h drash sto kinhma, stous xwrous ergasias tous ktl, ta diatasei ekei kyriws, pros to paron…

  Me ola ayta den 8elw na pw pws den yparxei problhma, apla na sou e3hghsw kapws to skeptiko mas. Problhma yparxei kai bltiwseis xreiazontai, ki an exeis kai kamia protash (sygkekrimenh ‘h aoristh) pes thn.

 12. @a8lios: Το παιχνίδι έχει κανόνες και αν σου αρέσει παίζεις αν δεν σου αρέσει μαζεύεις τα κουβαδάκια σου για άλλη παραλία. Αυτή είναι η απάντηση μου στα περί εκπομπών, τηλεοπτικού χρόνου, ποιότητας κλπ

  Θα διαφωνήσω μαζί σου “den ftanei to faines8ai, h kalh ataka se mia thleoptikh emfanish, alla prwteyon einai h drash sto kinhma”. Εγώ λέω ακριβώς το αντίθετο, οτι αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Μα καλά ΚΑΝΕΙΣ δεν διαβάζει τα παραδειγματα μου;

  Θέλεις να μου πεις ότι όταν πας να αγοράσεις παπούτσια θα μπεις στο κατάστημα και δεν θα σε πειράξει αν το κουτί που θα σου βγάλουν είναι βρώμικο και γεμάτο σκόνη.

  Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω.. και εγώ κολλάει το περι ξύλινου λόγου.

  Μου δίνετε την εντύπωση ότι κανείς σας δεν διαβάζει αυτά που γράφω.

  Κάνε το εξής: Αν χρησιμοποιείς Firefox κράτα πατημένο συνεχώς το Ctrl και πάντα το + μερικές φορές. Προσπάθησε να διαβάσεις ξανά αυτή την σελίδα και πες μου αν δυσκολεύεσαι ή όχι.

  btw αν μπορείς γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες plz

 13. sorry, den eixa dei to post tou rocean, grafoume ta idia panw katw ap’oti eida…

  Pantws kane kamia protash, alh8eia.

 14. @a8lios: Δεν έχω μανία με τα greeklish. Γράφοντας στα ελληνικά είναι πιθανότερο κάποιος να βρει τα σχολία μας και να τα διαβάσει γιατί θα είναι γραμμένα στην γλώσσα μας.

  Είδα το site του Οδηγητή και με αφήνει παγερά αδιάφορο αισθητικά και λειτουργικά. Ακόμα και τα open source CMS έχουν ομορφότερα και περισσότερο λειτουργικά template και themes.

  Μπορώ να βοηθήσω κάνοντας προτάσεις. Στείλε μου email για να μιλήσουμε από εκεί για το θέμα προτάσεις.

 15. Ξέχασα να πω οτι το site ΚΝΕ είναι σαφώς ανώτερο από όλα τα άλλα και συμπαθητικό. Ας γίνει και το kke.gr έτσι ή καλύτερο.

 16. @ Τιτάνας.

  Σίγουρα, η επικοινωνία έχει μεγάλη σημασία, ειδικά την σημερινή εποχή. Τα παραδείγματα σχετικά με το σωστό “πλασάρισμα” έχουν λογική και πολύ σοβαρή βάση.

  Το παράδειγμα με το δώρο – site εκ μέρους μου είχε την λογική ότι δυστυχώς ο κόσμος σήμερα είναι με την πλάτη στον τοίχο και μια ιστοσελίδα δεν του λύνει το πρόβλημα [δεν διαφωνώ ότι ο δικός σου ο προβληματισμός αφορά στο τεχνικό μέρος, που είναι και η ειδικότητά σου]

  Κάτι τελευταίο… λες ότι θυμάσαι για αρκετά χρόνια τον “ξύλινο” λόγο του ΚΚΕ. Θα ακουστεί άσχημο αυτό που θα πω αλλά πιστεύω έχει μεγάλη δόση αλήθειας… Οι επικοινωνιακοί τύποι στην Ελλάδα είναι συνήθως και σκάρτοι…

  Αφού λοιπόν είσαι πολικά “ενεργός” με την έννοια ότι έχεις ανοιχτά τα αυτιά σου στην ενημέρωση [ακόμη και δεν την κρίνεις ιδιαίτερα καλή] σε καλώ να θυμηθείς τα όσα κατά καιρούς μας έχουν τάξει, και τι λάβαμε τελικά.

  Ξέρεις τι θα ήθελα να δω; Να φτιάχνονταν όλα τα κομματικά προγράμματα με την λογική των to-do lists και να ανέβαιναν στο internet. Ανα τακτά χρονικά διαστήματα να ενημερώνονταν με τον αριθμό των σχετικών νομοσχεδίων, των ερωτήσεων στην Βουλή και γενικά την δραστηριοποίηση … Αλλά που…

 17. Νομίζώ ότι το πρόβλημα με το ΚΚΕ την ιδεολογία του και τα κόμματα γενικότερα είναι ότι δεν εφαρμόζουν την ιδεολογία τους πρώτα στην ίδια τους την οργάνωση, και περιμένουν έπειτα να τους πιστέψει ο κόσμος ή να κάτσει να σκεφτεί. Ο πόλεμος συνεχίζετε αλλά τα μέσα πρέπει να αλλάζουν. Δεν μπορείς να πολεμήσεις tanks με πέτρες μόνο. Μπορεί να κερδίσεις μια μάχη αλλά τον πόλεμο θα τον χάσεις. Το μαύρο είναι απλά ΈΝΑ χρώμα.

 18. @titanas

  Σε έστειλα να δεις το φύλλο του Οδηγητή (το έντυπο, πως να το πω…), όχι το site. Χαίρω πολύ ότι το site δεν είναι καλό…

 19. @ Δημήτρης.
  Well said. Το επιχείρημα μου ήταν ότι ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ κινείται κυρίως στο πεζοδρόμιο, στην ευθεία αντιπαράθεση με το κατεστημένο. Σίγουρα ένα καλό site θα βοηθούσε αλλά σε αυτό μάλλον συμφωνούμε όλοι.

  @ Μάριος.
  Το επιχείρημά σου δεν το καταλαβαίνω. Φυσικά θέλουμε να πιστέψει και να σκεφτεί ο καθένας από μόνος του και να μας ψηφίσει. Ίσως το ΚΚΕ να είναι το κόμμα με τους πιο συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προωθούμε το λόγο μας. Όσο για το θέμα του πολέμου, από την μεταπολίτευση και μετά έχουμε μια σχετικά σοβαρή δημοκρατία και δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τέτοιου είδους μάχες.

  Αυτή την στιγμή το ΚΚΕ είναι 10% του ελληνικού λαού, όμως τον λόγο μας τον ακούν πολλοί περισσότεροι. Η μάχη πλέον είναι εγκεφαλική. Όταν ο έλληνας καταλάβει που τον οδηγούν τα δύο κόμματα, και η αισχρή του (του έλληνα) νοοτροπία τότε θα είναι η ώρα για ριζικότερες αλλαγές.

  Ο μέσος έλληνας είναι δυστυχώς κουτοπόνηρος, κλέφτης, ρουσφετάκιας με μηδενική κοινωνική συνείδηση. Ακόμη και να είχα 10^100 τανκς το μόνο που θα κατάφερνα θα ήταν να γίνω αυτό που πολεμώ…

 20. @Δημήτρης: Εγώ ρώτησα για το site και εξέφρασα γνώμη για αυτό. Όταν δω αλλαγές τότε τα ξαναλέμε… και για μένα αλλαγές σημαίνουν αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας και γλώσσας και πορείες με σημαίες του ΚΚΕ στηριγμένες πάνω σε κανονικά ξύλα και όχι δοκάρια. Μέχρι τότε όλα είναι γελοιότητες που πιπιλάει ο ένας με τον άλλον.

  Για να σου δώσω ένα ακόμα παράδειγμα το τι μπορεί να κάνει ο καθένας εδώ και τώρα θα σου πρότεινα να διαβάζεις το http://www.makeathensgreen.gr

  @It’s me!: Πότε έγινε 10% ?

  Ο μέσος έλληνας είσαι εσύ, εγώ, η μανάδες μας, οι γκόμενες μας, οι κολλητοί μας, οι θείοι μας κλπ. Άρα όλοι αυτοί είναι αυτό που περιγράφεις λίγο ή πολύ. Δες τι μπορείς να κάνεις και να αλλάξεις λίγο τον εαυτό σου τώρα απλά και γρήγορα χωρίς αναγκαστικά να χρειάζεται να βγαίνεις σε διαδηλώσεις και μετά να πίνεις τον φραπέ σου [δεν είναι επίθεση σε εσένα… απλά απαντάω σε εσένα].

 21. OYAOY! Και γαμώ τις συζητήσεις!!! ;-)
  1. Πλάκωσαν τα συντρόφια να υπερασπιστούν τη γραμμή του κόματος;! Κουλάρετε ρε συντρόφια, πέσατε να τον φάτε τον άνθρωπο!
  2. Ρε Στέφανε, εχεις παραστεί ποτέ σε ΚΟΒΑ, Αχτιδική, κλπ.;! Όχι! Eδώ μιλάμε για οικοδόμους που συζητούν περί οπορτουνισμού και αιθεροβάμωνων της εξουσίας και εσύ ασχολείσαι με το αν έχουν “ξύλινο” λόγο;! Sorry, αλλά για να γίνεις καθοδηγητής, περνάς σχολεία ολόκληρα και μιλάμε για πολιτικά σχολεία (και κοματικά σαφώς), συνεπώς είναι κάτι σαν τους παπάδες. Έχουν τη “δική”τους γλώσσα. Αν γουστάρεις το δια ταύτα θα μάθεις να τους καταλαβαίνες, αν όχι, θα πάς για καφέ στη παραλία (για αυτό δεν έμαθα ποτέ μου ΟΥΤΕ το Πάτερ Ημών)
  3. Το site είναι πράγματι ΓΤΠΚ (Κ = καβάλα), αλλά είναι γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι το πρώτο κόμμα που “ανακάλυψε” το Internet και ο Ριζοσπάστης η πρώτη εφημερίδα που εκτυπώθηκε σε tabloid format! Εντάξει δεν είναι web 2.0 compliant, αλλά φαντάζεσε Podcast με Παπαρήγα και Κολοζώφ;!Φρίκη! ;-)

  Εν κατακλείδι, αν το ΚΚΕ είχε άλλο “στύλ”, περισσότερο voter friendly, θα έβγαζε κυβέρνηση (και χωρίς συνεργασία με ΝΔ*) και δεν νομίζω να τους ενδιαφέρει η εμφάνιση, γιατί αν τους ενδιέφερε δεν θα εξέλεγαν τη Παπαρήγα στη θέση το Γ.Γ.! :-)

  (*) Το τελευταίο είναι σπόντα στα συντρόφια, γιατί 30 χρόνια, συνεργασίες μόνο με τη Δεξιά ξέρουν να κάνουν … άντε ρε λίγο ακόμα και … χέρι – χέρι με το Καρατζαφέρη!

 22. —- Μουσικό Διάλλειμα —-

  Avanti popolo, alla riscossa
  Bandiera rossa, bandiera rossa
  Avanti popolo, alla riscossa
  Bandiera rossa trionferà
  Non più nemici, non più frontiere
  Sono i confini rosse bandiere,
  lavoratori alla riscossa
  bandiera rossa trionferà

 23. @Τιτάνας.

  Το 10% αφορά στο ποσοστό των εκλογών (περίπου 6%) και το υπόλοιπο στον κόσμο ο οποίος υποστηρίζει το ΚΚΕ αλλά δεν ψηφίζει. Ας εξηγηθώ… είναι αρκετός κόσμος που ταυτίζεται με τις θέσεις μας (ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό κ.α.) αλλά δεν ψηφίζει τελικά εμάς ή δεν κατεβαίνει να ψηφίσει καθόλου (εδώ μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση, το ξέρω).

  Για το σκέλος της αυτοβελτίωσης δεν έχεις άδικο και δεν προσβάλλομαι. Το τι κάνω προς αυτή την κατεύθυνση μάλλον το ξέρω εγώ και όσοι με γνωρίζουν, αν και ακόμη αυτή η δήλωση δεν έχει πολύ νόημα μιας και λόγω ανωνυμίας μπορεί να είμαι οτιδήποτε…πάντως φραπέ δεν πίνω ;).

  @ Νικόλας.

  Δεν ξέρω ποια παράταξη υποστηρίζεις, αλλά σκέψου λίγο το τι γράφεις…
  1. “Για να γίνεις καθοδηγητής περνάς από σχολείο”. Φυσικά και ναι… για να καθοδηγήσεις κάποιους χρειάζεσαι εκπαίδευση και αυτό που λες μας τιμά. Οι περισσότεροι συνδικαλιστές και καθοδηγητές άλλων κομμάτων ειδικεύονται ΜΟΝΟ στο ρουσφέτι.

  2. “Οικοδόμοι που συζητούν…” Γιατί ο οικοδόμος δεν έχει δικαίωμα έκφρασης;; Είναι άνθρωπος β’ διαλογής ή κάτι τέτοιο;;

  3. “Η ξύλινη γλώσσα”. Η λογική είναι του να πας προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Σίγουρα οι “δεκαπεντασύλλαβες” λέξεις δεν είναι πολύ χρήσιμες στον καθημερινό λόγο αλλά προς έκπληξη του μέσου νεοέλληνα έχουν νόημα. Επίσης η διατύπωση πρέπει να αποφεύγει τον λαϊκισμό, κάτι που θα έχεις δει αρκετά στην τηλεόραση…

  Γρήγορα σποτάκια, η φράση που τα περιέχει όλα ο σούπερ-γουάου έξυπνος Δημοσιοκάφρος κ. Τάδε που έχει διδακτορικά (από ανέλκυση πλοίων μέχρι κοινωνικοπολικές επιστήμες). Ε φίλε μου, κάποιοι από μας αυτό το πράγμα ΔΕΝ το θέλουμε.

  4. “Συνεργασίες”. Το πρόβλημα πιστεύω είναι ότι ο κόσμος έχει φάει τρελή πλύση εγκεφάλου με το ΚΚΕ. Δείτε τι προτείνει κάθε κόμμα, προς ποια κατεύθυνση παλεύει και θα καταλάβετε ότι ΔΕΝ υπάρχει σημείο ταύτισης ΚΚΕ και ΝΔ. Σεβόμαστε τον κάθε συνάνθρωπο και την πολιτική του γνώμη…η γενίκευση και η ταμπέλα είναι δείγμα ελλείμματος γνώσης, καλοί και κακοί υπάρχουν παντού…

 24. @συντρόφια: Κουλάρετε συντρόφια, λίγο χαβαλέ κάνω, δεν σας τι λέω (εκτός από τις συνεργασίες). Και την εκπαίδευση επικροτώ και το γεγονός ότι ένας οικοδόμος ΜΠΟΡΕΙ και ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ με “δεκαπεντασύλαβες” λέξεις θαυμάζω. Αλλά όπως και να το κάνετε, καλό είναι να μιλάς σας τον Ζουράρι στην ΚΟΒΑ, αλλά ο απλός κοσμάκης, θέλει μεταφραστή για να σας καταλάβει.

  Ως πρός τις συνεργασίες, εμμένω στην αρχική μου άποψη, αλλά δεν θα το συζητήσω εδώ, γιατί δεν είναι ο σωστός ιστοχώρος.

 25. Πώπω δεν ήξερα πως και εδώ στην έπεσαν όλοι… Μπράβο μπράβο… Μπορώ να πως η συνέντευξη τελικά έκανε καλό στο να ανάψουν οι συζητήσεις… Πάνω από 200 σχόλια σε όλη τη μπλογκόσφαιρα

 26. @karpidis: Δεν μου την έπεσαν ρε συ ή τουλάχιστον έτσι νομίζω. Είχε πλάκα και ενδιαφέρον η ανταλλαγή απόψεων και περιμένω τα αποτελέσματα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons