Αξιοποίηση του Oracle Database In-Memory

by George Polyzos • On 15-10-2014 • AT 10:35 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Computing

oracle 2

Οι επιχειρηματικές εφαρμογές της Oracle έχουν αυξήσει την απόδοσή τους μέχρι και 1.000 φορές εκτελούμενες σε Oracle Database In-Memory, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στο Oracle OpenWorld που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο.

Στο σημερινό κόσμο των υψηλών ταχυτήτων και της συνεχούς διαθεσιμότητας, οι πελάτες προσδοκούν περισσότερα από ποτέ άλλοτε από τις εταιρείες με τις οποίες κάνουν συναλλαγές. Η ανταπόκριση σε αυτές τις αυξανόμενες απαιτήσεις μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις χρειάζεται να περιμένουν ώρες ή μέρες για να εξαχθούν ζωτικής σημασίας πληροφορίες από ολόκληρα terabyte δεδομένων που βρίσκονται σε κάθε σημείο της επιχείρησης.

Ο ρυθμός εκτέλεσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μπορεί να φέρει τους διευθυντές μπροστά σε ένα δίλημμα: να πάρουν μια άμεση αλλά λιγότερο μελετημένη απόφαση ή να καθυστερήσουν τις επιχειρηματικές αποφάσεις μέχρις ότου έρθουν στα χέρια τους αναλυτικές πληροφορίες.

Για να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση και να δώσει σε στελέχη, διευθυντές και εργαζόμενους τη δυνατότητα να εντοπίζουν ευκαιρίες, να διαπραγματεύονται πιο έξυπνα και να προσελκύουν πιο αποτελεσματικά τους πελάτες, η Oracle παρουσίασε την επιλογή Oracle Database In-Memory, ένα νέο λογισμικό που επιτρέπει σε πελάτες που χρησιμοποιούν την Oracle Database να δώσουν στις εταιρείες τους το πλεονέκτημα της ανταπόκρισης σε πραγματικό χρόνο.

Αξιοποιώντας την εξαιρετική απόδοση του Oracle Database In-Memory, ορισμένες επιχειρηματικές εφαρμογές της Oracle έχουν δει την απόδοσή τους να πολλαπλασιάζεται έως και πάνω από 1.000 φορές, επιτρέποντας στους χρήστες να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις βασισμένες στα δεδομένα, να ανταποκρίνονται άμεσα στις απαιτήσεις των πελατών τους και να βελτιστοποιούν διαρκώς τις βασικές διεργασίες.

Με τις εφαρμογές Oracle In-Memory, εργασίες η εκτέλεση των οποίων διαρκούσε μια ολόκληρη νύχτα γίνονται πια on-demand ή σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας το χρόνο επεξεργασίας από ώρες σε λεπτά ή ακόμα και σε δευτερόλεπτα. Αντί να πρέπει να περιμένουν, οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται έχοντας στη διάθεσή τους περισσότερα και πιο επικαιροποιημένα δεδομένα από ό,τι ήταν ποτέ άλλοτε εφικτό.

Η δυνατότητα συνδυασμού της ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο με ταχύτατες συναλλαγές στις υπάρχουσες εφαρμογές, επιτρέπει στους οργανισμούς να ανταποκρίνονται σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, μπορούν να διαμορφωθούν νέες επιχειρηματικές στρατηγικές και να αυξηθεί η λειτουργική αποτελεσματικότητα σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Ο Thomas Kurian, Executive Vice President, Product Development, Oracle, δήλωσε: «Σήμερα, οι επιχειρήσεις αναζητούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καθώς ο κόσμος τρέχει με μεγάλες ταχύτητες και είναι πάντα συνδεδεμένος, ενώ οι πελάτες είναι πιο απαιτητικοί από ποτέ άλλοτε. Το Oracle Database In-Memory εξασφαλίζει την ικανότητα ανταπόκρισης σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να προσφέρει αξιοποιήσιμες πληροφορίες διορατικότητας τη στιγμή που πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις. Συνδυάζοντας την ισχύ των επιχειρηματικών εφαρμογών της Oracle με την τεχνολογία in-memory, οι οργανισμοί μπορούν να καινοτομήσουν και να ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους, να ικανοποιήσουν τους πελάτες και να βελτιώσουν την κερδοφορία τους».

[Δ.Τ. Oracle]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Interesting post, thanks :)

Top

Show Buttons
Hide Buttons