Το Akismet τρώει το spam, όσο έχει απομείνει

by Stefanos Kofopoulos • On 13-04-2011 • AT 3:41 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Akismet τρώει το spam, όσο έχει απομείνει

Η εικόνα μιλάει από μόνη της και τα γραφικά είναι άκρως κατατοπιστικά για την κατάσταση του spam στο internet. Χωρίς το Akismet, το 2007 θα έπρεπε να ξακαθαρίσω 398.261 spams emails με το χέρι, ενώ το 2011 μέχρι και σήμερα θα έπρεπε να ασχοληθώ με 11.747 spams emails. Η μείωση στον αριθμό του spam είναι απίστευτη και προφανώς είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών που γίνονται σε όλο τον κόσμο από μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, το Facebook και το Myspace (ειρωνεία), το πρόβλημα όμως παραμένει και είναι το ίδιο ενοχλητικό.

Η μείωση του spam είναι τεράστια αν συγκρίνουμε το 2007 με το 2011 αλλά με περισσότερα από 11.000 σχόλια να αφορούν διαφημίσεις πορνό, προσφορές, back links σε sites με αμφίβολο περιεχόμενο και ό,τι άλλο σκαρφίζονται οι spammers, οι πρώτοι μήνες του έτους θα έπρεπε να με βρουν να ξεχωρίζω το spam από τα κανονικά comments. Ευτυχώς με το Akismet αλλά και άλλες μεθόδους, όπως η διατήρηση μαύρης λίστας με λέξει κλειδιά, το spam έχει μειωθεί σημαντικά γεγονός που αναγνωρίζεται όχι μόνο από τους αναγνώστες αλλά και το Google.

Όλοι θέλουμε το περιεχόμενο των σελίδων να έχει πληροφορίες σχετικές με το θέμα και όχι άσχετα links και ονόματα. Όλοι θέλουν να συμμετέχουν σε μια κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων αντί για μια τυχαία συλλογή keywords και links που δεν έχουν σχέση με το θέμα. Το Google θέλει να ξέρει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια το περιεχόμενο της σελίδας αντί για κείμενο που δεν έχει σχέση με αυτό. Για αυτό τον λόγο χρησιμοποιούμε το Akismet στο pestaola.gr και για αυτό τον λόγο πρέπει να το εγκαταστήσετε με την πρώτη ευκαιρία στο δικό σας blog και site.

Το Akismet έχει πιάσει 882.727 spam σχόλια στο pestaola.gr από το 2006 μέχρι την στιγμή που δημοσιεύθηκε αυτό το post.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πως τα πάει στα false positives;

    • Φαίνεται στο γράφημα.. 207 μόνο

Top

Show Buttons
Hide Buttons