Αίτηση ευρεσιτεχνίας της Google για τα drones

by Nikos Kaimakamis • On 27-01-2016 • AT 1:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

internet of drones

Τα drones είναι μία υπόθεση που ενδιαφέρει την Google και αυτό φαίνεται από την αίτηση ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε για ένα σύστημα υποδοχής και αποθήκευσης πακέτων. 

Η αίτηση ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε στις ΗΠΑ από την Google και περιγράφει μία υπηρεσία η οποία μπορεί να παραλαμβάνει και να αποθηκεύει με ασφάλεια πακέτα από μία εναέρια υπηρεσία μεταφορών, προφανώς με τη χρήση drones. H υπηρεσία εδάφους θα μπορεί να χρησιμοποιεί υπέρυθρες ακτίνες, μέσα από ένα δίκτυο πομπών, για να επικοινωνεί με τα drones και να μπορεί με αυτόν τον τρόπο να τα καθοδηγεί στο σημείο παράδοσης.

Στην αίτηση ευρεσιτεχνίας της Google δεν γίνονται γνωστές περαιτέρω πληροφορίες που να αφορούν στα αναλυτικά στοιχεία της λειτουργίας του συστήματος αυτού. Όπως αναφέρει το Reuters, η Google αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχετικά δημοσιεύματα και τις φήμες γύρω από τη νέα υπηρεσία που φέρεται να ετοιμάζει. Η υπηρεσία αυτή θα μπορούσε να είναι έτοιμη για εφαρμογή από το 2017 και έπειτα.

Drone_01

Η Google ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το κομμάτι των drones, ειδικά όσον αφορά στην χρήση τους ως εργαλεία μεταφοράς προϊόντων. Το σχετικό ενδιαφέρον της Google έχει γίνει γνωστό από το 2012, ενώ το 2014 είχε κάνει την εμφάνισή του στο Διαδίκτυο ένα βίντεο που έδειχνε ένα drone του επονομαζόμενου Project Wing της Google να κάνει μία παράδοση ενός πακέτου σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο της Αυστραλίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons