Αισθητήρας 12 Megapixel Dual Pixel από τη Samsung

by Nikos Kaimakamis • On 09-03-2016 • AT 1:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging Mobile

Samsung dual pixel

H Samsung αποκαλύπτει τη δική της πρόταση στους αισθητήρες με τεχνολογία Dual Pixel για τις κάμερες των smartphones. 

Στο Samsung Galaxy S7, η εταιρεία βασίστηκε στην τεχνολογία της Sony για τον αισθητήρα της κάμερας, ενώ τώρα δημιουργεί τον δικό της αισθητήρα Dual Pixel, στα 12 Megapixel. To μέγεθος του κάθε pixel είναι εδώ 1,4 μm, όπως και στην περίπτωση του αισθητήρα της Sony για το Galaxy S7.

Στην περίπτωση αυτή ισχύει ο κανόνας που θέλει να υπάρχει σύνδεση μεταξύ του μεγέθους του κάθε pixel και του φωτός που περνά μέσα από αυτό. Με την τεχνολογία Dual Pixel, υπάρχουν δύο φωτοδίοδοι, για phase detection στην διαδικασία αυτόματης εστίασης.

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί για τον αισθητήρα της Samsung είναι το γεγονός ότι είναι προικισμένος με τεχνολογία ISOCELL. H τεχνολογία αυτή απομονώνει τις φωτοδιόδους για κάθε pixel και έτσι δεν υπάρχει διαρροή φωτός για ακόμα καλύτερα φωτογραφικά αποτελέσματα.

H Samsung έχει θέσει ήδη σε διαδικασία μαζικής παραγωγής τον νέο αισθητήρα της και αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι θα βρει τη θέση του στο επερχόμενο Galaxy Note 6, το οποίο και αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του στα τέλη της χρονιάς αυτής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons