Αισιοδοξία για τις εμπορικές επιδόσεις του Apple Watch

by George Polyzos • On 12-03-2015 • AT 3:36 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

apple-watch-2

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει την αρχική παράδοση τριών εκατομμυρίων συσκευών Watch στους μεταπωλητές της, έναντι αρχικών προβλέψεων για παραδόσεις 5 έως 6 εκατομμυρίων συσκευών.

Παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις της Apple έγιναν πιο συντηρητικές, ένας από τους κύριους κατασκευαστές του Watch, η Quanta φέρεται να προχωράει σε προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών της παραγωγής.

Από την άλλη πλευρά η Foxconn, άλλος παραδοσιακός κατασκευαστής για λογαριασμό της Apple, αναφέρει ότι επίσης θα εμπλακεί στην παραγωγή του Watch, χωρίς να ξεκαθαρίζεται ο ακριβής ρόλος της εταιρείας.

Σε ανάλυσή της η Strategy Analytics προβλέπει ότι η Apple θα καταφέρει να πουλήσει 15 εκατομμύρια «έξυπνα» ρολόγια κατά τη διάρκεια του 2015, κάτι που θα αντιπροσωπεύει το 55% της παγκόσμιας αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, η Samsung απολαμβάνει τα πρωτεία που της αποδίδει έρευνα της εταιρείας Statista. Σύμφωνα με αυτή, κατά τη χρονική περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2014 η κορεατική εταιρεία κατάφερε να πουλήσει 1,2 εκατομμύρια «έξυπνα» ρολόγια.

Ακολούθησε στη δεύτερη θέση η Pebble με 700.000 μονάδες και στην τρίτη θέση η Fitbit με 600.000 μονάδες. Σε μικρή απόσταση ακολούθησαν οι Sony και Lenovo με πωλήσεις 550.000 και 500.000 smartwatches, αντίστοιχα.

samsung-gear-s_blue-black

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung προσφέρει στην αγορά μοντέλα «έξυπνων» ρολογιών τόσο με λειτουργικό Tizen όσο και με λειτουργικό Android Wear. Το Samsung Gear S, με λειτουργικό Tizen, αποτελεί μία stand-alone συσκευή που δεν απαιτεί τη σύνδεσή της με smartphone.

Το επόμενο τρίμηνο ξεκινά την 1η Απριλίου και λήγει στις 30 Ιουνίου, οπότε με την κυκλοφορία του Apple Watch μέσα στον Απρίλιο ενδέχεται η παραπάνω κατάταξη να αλλάξει δραματικά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons