Αγωγή της Microsoft στη Samsung

by Nikos Kaimakamis • On 06-10-2014 • AT 4:58 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

windows-samsung

H Microsoft στρέφεται ενάντια στην Samsung με μία αγωγή 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω του ότι η Samsung καθυστέρησε στην καταβολή ποσού που οφείλει. 

Οι δύο εταιρείες είχαν συμφωνήσει το 2011 να πληρώνει η Samsung στη Microsoft δικαιώματα για κάθε ένα Android τηλέφωνο που πουλά. Η Samsung τηρούσε τη συμφωνία τους, πληρώνοντας ήδη περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μέχρι τη στιγμή που η Microsoft αγόρασε τη Nokia Devices and Services, κίνηση που η Samsung θεώρησε ότι παραβιάζει την μεταξύ τους συμφωνία.

Έτσι, αποφάσισε να σταματήσει την καταβολή των αποζημιώσεων, γεγονός που οδήγησε τη Microsoft στο να κινηθεί δικαστικά εναντίον της Samsung, ζητώντας την καταβολή 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων που είναι οι τόκοι από το ποσό που οφείλει η Samsung στη Microsoft.

Παρόλο που κατατέθηκε μήνυση, η Microsoft δηλώνει σε ειδική ανακοίνωσή της, ότι η συμφωνία τους παραμένει σε ισχύ και αποσκοπεί σε συνέχισή της στο μέλλον. Οι λεπτομέρειες της μήνυσης έγιναν γνωστές την Παρασκευή, ενώ ο ισχύων διακανονισμός μεταξύ των δύο εταιρειών αφορά σε ζητήματα χρήσης πατενταρισμένου από την Microsoft λογισμικού από την πλευρά της Samsung στα Android smartphones που παράγει. Μέσα στο 2013 έγινε η πληρωμή του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από την Samsung, ενώ η συμφωνία καταβολής αποζημιώσεων εκ μέρους των Κορεατών έχει ισχύ για 7 έτη.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons