Αεροδρόμιο με σύστημα αναγνώρισης προσώπου στο Dubai

by Nikos Kaimakamis • On 30-06-2017 • AT 10:20 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

To αεροδρόμιο του Dubai αναμένεται να αποκτήσει σύντομα ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου για τον γρήγορο έλεγχο των επιβατών. 

Ένα βρετανικό startup, η ObjectTech θα εργαστεί μαζί με το Διεθνές Αεροδρόμιο του Dubai προκειμένου να εγκατασταθεί ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να προχωρούν απευθείας από τον χώρο παραλαβής αποσκευών προς την έξοδο, χωρίς να είναι ανάγκη να περνούν μέσα από διαδικασίες ελέγχου διαβατηρίων. Τα βιομετρικά τούνελ που θα εγκατασταθούν από την ObjectTech θα σκανάρουν αυτόματα τα πρόσωπα των επιβατών.

Ένα τρισδιάστατο σκανάρισμα του προσώπου των επιβατών θα γίνεται μόλις ο επιβάτης μπαίνει στο αεροδρόμιο και θα πραγματοποιείται σύγκριση με τα βιομετρικά δεδομένα του διαβατηρίου του. Τα στοιχεία θα αντλούνται από το ολοκληρωμένο κύκλωμα του διαβατηρίου και θα μπορούν να δημιουργούν ένα ψηφιακό διαβατήριο που θα συνοδεύει τον κάθε επιβάτη καθώς αυτός ή αυτή κινείται στους χώρους του αεροδρομίου.

Η ObjectTech έχει την έδρα της στο Λονδίνο και αναμένεται να εργαστεί στενά με την Γενική Αρχή Τοπικών Ζητημάτων και Υποθέσεων Αλλοδαπών (GDRFA) στο Dubai, προκειμένου να δημιουργήσουν το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο που θα καταργεί τους εσωτερικούς ελέγχους, εφαρμόζοντας μία πολιτική χρήσης και καταγραφής βιομετρικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons