Αδυναμία υποστήριξης του IoT από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

by George Polyzos • On 23-08-2016 • AT 2:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

smart-home-02

Αδυναμία των υφιστάμενων δικτύων κινητής τηλεφωνίας να υποστηρίξουν το οικοσύστημα του Internet of Things (ΙοΤ) διαπιστώνουν έξι στους δέκα εργαζόμενους σε εταιρείες Τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης του Telecoms.com Intelligence, σε 900 επαγγελματίες των Τηλεπικοινωνιών σχετικά με το ΙοΤ, ο κλάδος δεν είναι έτοιμος να σηκώσει αυτό το αυξημένο βάρος της συνδεσιμότητας για πολλούς λόγους, πέραν από τους καθαρά τεχνικούς. Για παράδειγμα, ο παράγοντας ασφάλεια είναι ένα ζήτημα, που σύμφωνα με τις εταιρείες Τηλεπικοινωνιών παραμένει αχίλλειος πτέρνα στην πορεία προς το Internet of Things, παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα αυτόν, τον τελευταίο ένα χρόνο.

Ο προβληματισμός του κλάδου για τα ζητήματα ασφάλειας παραμένει μεγάλος, με περισσότερα από τα δύο τρίτα των στελεχών να απαντούν ότι ένας πλήρως συνδεδεμένος στο Internet κόσμος θα κάνει τους φορείς εκμετάλλευσης των δικτύων IoT ακόμη πιο ευάλωτους σε κακόβουλες επιθέσεις, λόγω του μεγάλου αριθμού των συνδεδεμένων στο δίκτυο συσκευών. Αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τεχνολογία του ΙοΤ, οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών αναμένουν ότι κάποιες διαδικτυακές απειλές, οι οποίες θα συνδέονται με εφαρμογές Internet of Things, θα αποτελέσουν σοβαρή πρόκληση για την επιχείρηση τους.

Ως αποτέλεσμα, ένα παρόμοιο ποσοστό των ερωτηθέντων τονίζει ότι το οικοσύστημα του IoT οφείλει να απαντήσει στις προκλήσεις ασφαλείας, διατηρώντας την ασφάλεια στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων.

Η μελέτη του Telecoms.com Intelligence δίνει και μια εικόνα για τα trends που κυριαρχούν σήμερα στο ΙοΤ και τις τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν στο προσεχές μέλλον. Διαπιστώνει, για παράδειγμα, ότι οι πιο δημοφιλείς λειτουργίες στο οικοσύστημα του Internet of Things παραμένουν, σήμερα, τα συνδεδεμένα οχήματα και οι αυτοματισμοί που συνδέονται με τα έξυπνα σπίτια.

Ειδικά η τελευταία κατηγορία, τα έξυπνα σπίτια, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές Internet of Things. Στην ίδια λίστα ακολουθούν τα διασυνδεδεμένα οχήματα και οι «έξυπνες» συσκευές ελέγχου της υγείας και της φυσικής κατάστασης.

Πηγή: ΣΕΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons