Προβλήματα στην διάδοση και ποιότητα των ADSL συνδέσεων

by Stefanos Kofopoulos • On 28-05-2007 • AT 2:37 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

slow adsl computer

Διαβάσω στον Ελεύθερο Τύπο ότι η διάδοση και η ποιότητα των ADSL συνδέσεων και υπηρεσιών είναι προνόμιο μόνο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ότι “τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου, τα οποία ωστόσο δεν είναι ακόμη ικανά να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στις διαδικασίες μεταφοράς της τηλεφωνικής σύνδεσης από τον ΟΤΕ προς ιδιωτικές εταιρίες και την ενεργοποίηση συνδέσεων ADSL”. Παράπονα φαίνεται να έχει και η επαρχία ενώ “οι κάτοικοι πολλών νησιών διαμαρτύρονται για τον «αποκλεισμό» τους από την ευρυζωνικότητα και τονίζουν ότι γι’ αυτούς το γρήγορο Internet είναι ανάγκη, όχι πολυτέλεια.”

Δυστυχώς η εμπειρία μου στην Ίο και την Νάουσα Ημαθίας επιβεβαιώνει την είδηση. Το ADSL δεν είναι σταθερό και δυστυχώς το όνειρο για double play και triple play παραμένει απλά όνειρο. Έχω την αίσθητη ότι οι κάτοικοι των νησιών και της επαρχίας δεν νοιάζονται για εξωτικές υπηρεσίες αλλά για μια σύνδεση ADSL που απλά να λειτουργεί τις ονομαστικές ταχύτητες σταθερά. Η πρόταση χρήσης δορυφορικού Internet μέσω του ελληνικού δορυφόρου Hellas Sat δεν ξέρω αν είναι αρκετά οικονομική για τον μέσο χρήστη.

Στην άλλη άκρη βρίσκονται μελέτες με καλά νούμερα για την χρήση των νέων τεχνολογιών, internet και ευρυζωνικών υπηρεσιών ακόμα και στην περιφέρεια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. @Jane E.: Μάλλον!

Top

Show Buttons
Hide Buttons