25 κενά ασφαλείας στο Flash Player, update εδώ και τώρα για όλους

by Stefanos Kofopoulos • On 09-10-2012 • AT 2:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

25 κενά ασφαλείας το Flash, update εδώ και τώρα για όλους

Δύσκολη μέρα για την Adobe και το Flash. Εξαιρετική μέρα για τους καταναλωτές και τους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η νέα έκδοση του Flash player κλείνει 25 τρύπες και κενά ασφαλείας που μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή και απώλεια δεδομένων. Η υπόθεση έχει τρομερό ενδιαφέρον.

Αν χρησιμοποιείτε Adobe Flash Player 11.4.402.278 σε Windows, Adobe Flash Player 11.4.402.265 σε Mac, Adobe Flash Player 11.2.202.238 σε Linux, Adobe Flash Player 11.1.115.17 σε Android 4.x και Adobe Flash Player 11.1.111.16 σε Android 3.x και Android 2.x, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε το σύστημα σας και να χρησιμοποιήσετε την τελευταία έκδοση του Flash εδώ και τώρα. Τα bugs που διορθώνονται έχουν χαρακτηριστεί κρίσιμα από την ίδια την Adobe.

Το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της ιστορίας είναι ότι τα bugs και οι λύσεις στα κενά ασφαλείας έγιναν γνωστά και διορθώθηκαν από το Google. Είναι γνωστό, ότι ο Chrome έχει ενσωματώσει το Flash μέσα στον browser και αναλαμβάνει αυτόματα να ενημερώσει τον Chrome όταν το Google κρίνει απαραίτητο, άσχετα από τις ενημερώσεις που διαθέτει η Adobe στο ευρύ κοινό.

24 από τα 14 buffer overflow bugs και τα 11 memory corruption flaws διορθώθηκαν από τους μηχανικούς του Google λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο διαγωνισμό hacking Pwnium 2 που διοργανώνει το ίδιο το Google στην Μαλαισία. Αν δεν υπήρχε το Google, ο Flash Player θα ήταν ακόμα ανοιχτός και χωρίς patch με 25 σημαντικά προβλήματα που επιτρέπουν πρόσβαση στο σύστημα κάθε χρήστη. Πού είναι η Adobe;

Παρόμοια τακτική με το Google ακολουθεί και η Microsoft. Ο Internet Explorer 10 (IE10) έχει ενσωματώσει το Flash Player στον browser με την Microsoft να αναλαμβάνει την ενημέρωση αυτόματα στα Windows 8. Πρακτικά αυτό σημαίνει ταχύτερη ενημέρωση του IE10 και μεγαλύτερη ασφάλεια για εκατομμύρια PC.

Αν έχετε Google Chrome ή Windows 8 IE10 θα έχετε ήδη ενημερωθεί για την νέα διαθέσιμη έκδοση του browser που λύνει τα προβλήματα του Flash Player. Αν χρησιμοποιείτε Firefox κατεβάστε την νέα έκδοση του Flash εδώ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons